Mobile

Google lanceert nieuwe Nexus 7 in de zomer

We zien momenteel dat verschillende merken een 7 inch tablet uitbrengen aan een lage prijs. Amazon heeft de bal aan het rollen gebracht met de Kindle Fire en de trend heeft navolging gekregen met de Nexus 7. Beide apparaten kostten bij de lancering 200 euro of meer.

Amazon heeft ondertussen al een Kindle Fire voor 159 dollar en de komende maanden zullen er tablets op de markt komen van Asus, Acer en HP  met een gelijkaardig schermformaat en een prijs van rond de 159 euro.

Volgens de geruchten zou Google werken aan een nieuwe versie van de Nexus 7 die in juli in de winkels (of Play Store) moet liggen aan een prijs van 149 dollar. Met deze prijs zal Google direct kunnen blijven concurreren met de concurrentie.

De nieuwe Nexus 7 zal waarschijnlijk weer worden geproduceerd door Asus en zou gebruik gaan maken van een Qualcomm-chipset, omdat deze zuiniger zou zijn dan Nvidia's Tegra 4-chipset. Volgens de website Androidcentral zal de nieuwe Nexus 7 ook een ander scherm krijgen met een betere resolutie en smallere randen.

Aangezien de geruchten nog niet bevestigd zijn, weten we nog niet of de twee verschillende versies van de Nexus 7 naast elkaar verkocht zullen worden of dat de huidige versie vervangen wordt. De nieuwe tablet zou in de zomer op de markt moeten komen. Mogelijk kunnen we ons dus aan een aankondiging verwachten op Google I/O.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.