Mobile

Samsung introduceert Galaxy Note 8.0

Nog voor de grote MWC-show start in Barcelona, heeft Samsung al zijn eerste verrassing getoond. Alhoewel, verrassing, de tablet werd al meermaals in het wild gespot de afgelopen weken. De Galaxy Note 8.0 is in feite een kleine versie van de Galaxy Note 10.1, of een grote versie van de Galaxy Note II. Het is maar hoe je het bekijkt.

Plastic

Ook bij deze tablet staat de accurate S-Pen centraal van Samsung centraal. Net als bij de andere Note-producten zorgt een Wacom digitizer ervoor dat elke penopdracht heel precies wordt neergeschreven. De schermresolutie is 1.280 bij 800 pixels, wat met een schermgrootte van 8 inch komt op 189 PPI. Een beetje beter dan zijn rechtstreekse concurrent, de iPad Mini, met 163 PPI.

Het klassieke plastic chassis van de Note-serie zien we hier ook weer terug. Samsung stapt voorlopig nog niet over op het meer premium metaal, maar houdt vast aan plastic. Hopelijk drukt dit de prijs een beetje, want goedkoop is de Note-serie niet echt.

De Note 8.0 draait op Android 4.1 met Samsungs eigen Touchwiz UX skin erover. Voor meer details over Touchwiz UX en de S-pen combinatie, lees je best even de Galaxy Note 10.1 review.

Samsung Galaxy Note 8.0

Bellen

Binnenin vinden we Samsungs eigen Exynos A9 quadcoreprocessor geklokt op 1,6 GHz die wordt bijgestaan door een potige 2 GB RAM. De opslagcapaciteit reikt tot 32 GB, maar het is voorlopig nog niet geweten met welke capaciteit Samsung de Note 8.0 in België of Nederland op de markt gaat zetten. Er zit een netwerkchip in om mee bellen, maar dat lijkt me te gek voor woorden met deze Note 8.0. In noodgevallen kan het leuk zijn, maar als smartphone is 8 inch toch een brug te ver.

De grote vernieuwing, voor Note-liefhebbers althans, is dat de Home en Optie-knop onderaan eindelijk bedienbaar zijn met het pennetje. Je hoeft dus niet meer switchen tussen je vingers en het pennetje. Hoog tijd dat Samsung daar een mouw aan pastte.

Hoeveel de Samsung Galaxy Note 8.0 gaat kosten, is voorlopig niet geweten. Wel hebben we de bevestiging voor een Q2 lancering. Nog even wachten dus.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.