Geluid

Ruark Audio speakers doen het draadloos

Ruark Audio is al een hele tijd in de weer met compacte maar hoogwaardige audio-oplossingen die een aanwinst zijn voor ieder interieur. Met de MR1 voegt de Britse fabrikant nu ook een draadloze variant toe aan het aanbod.

Met toestellen zoals de fraai gelijnde R1, R2i en R4i heeft Ruark Audio al bewezen dat het weet hoe je audio-apparatuur maakt die ook een minder klassiek publiek aanspreekt. Hun jongste telg, de Ruark Audio MR1, gaat nog een stap verder en speelt muziek van alle denkbare bronnen zonder dock of verbindingskabel.

Dat dankt deze speakerset aan de ingebouwde Bluetooth-technologie, waardoor hij van iedere smartphone, tablet of computer muziek kan ontvangen zonder kabelwirrewar. Er is zelfs ondersteuning aanwezig voor de moderne apt-X-codec, die een aanzielijk betere geluidskwaliteit mogelijk maakt dan de bekende A2DP-verbinding die je bij goedkopere sets aantreft.
 

Ruark Audio belooft dan ook dat de geluidskwaliteit zal weten te verbazen, zelfs voor verwende oren. Naast de mooie technologie en krachtige ingebouwde versterking, is Ruark's ervaring als luidsprekerbouwer daar voor een groot stuk verantwoordelijk voor. Daardoor claimt de fabrikant erin geslaagd te zijn om een verrassend groots en krachtig geluid uit deze kleine speakers te halen.

De adviesprijs voor de Ruark Audio MR1 bedraagt 399 euro. Voor dat bedrag krijg je keuze uit drie verschillende kleurtjes: mat zwart, mat wit of – erg geslaagd – walnoot.

Voor meer informatie kan je terecht op de website van Ruark Audio of bij Audiac.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.