Beeld

Review: Philips BDP7750

Philips speelt graag met vloeiende lijnen en speelse rondingen. Het resultaat op deze Blu-ray-speler mag gezien worden. De onderzijde buigt links en recht zachtjes naar boven waardoor de speler lijkt te zweven. De oplichtende bedieningselementen staan rechts bovenaan in de zwart geborsteld metalen bovenplaat zodat je ze makkelijk kan gebruiken als je voor de speler staat.

Philips BDP7750

Achteraan vinden we een ruime selectie aansluitingen. Daarbij springen vooral de audio-aansluitingen in het oog. Philips voorziet naast coaxiale en optisch digitale uitgangen ook een analoge 7.1 uitgang. Dat is eerder zeldzaam, maar een belangrijke feature als je de speler wenst aan te sluiten op een oudere versterker. Een tweede HDMI-aansluiting had de lijst echt volledig gemaakt.

Naast een bedrade en draadloze netwerkaansluiting zijn er nog twee USB-slots, eentje vooraan en eentje achteraan.

,

Flitsend kan je de interface van Philips niet noemen, maar eenvoud heeft ook zo zijn voordelen. De eerste keer opstellen is eenvoudig en duidelijk. In het thuismenu vind je onmiddellijk de verschillende content-mogelijkheden. Het menu en de speler in het algemeen reageren voldoende snel en vlot. In dat opzicht doet deze speler het aanzienlijk beter dan sommige Philips tv’s.

??Philips BDP7750

De afstandsbediening is compact en overzichtelijk. Ze voelt iets te goedkoop aan voor een speler van deze prijs. De d-pad, in de vorm van een ring, ronde centrale ok-toets vereist behoorlijk wat druk om te klikken en dat maakt navigatie soms net wat lastiger. Op die details doet de remote het uitstekend.

,

Ook met een smartphone kan je de BDP7750 eenvoudig bedienen. Naast de gebruikelijke schermen met alle toetsen van de remote heb je ook toegang tot USB-en DLNA-media. Smart TV kan je starten vanuit de app, maar daarna moet je op de speler zelf de Tv-app die je wenst selecteren. Een bepaalde TV-app rechtstreeks vanuit de smartphone-app starten kan niet.

Philips BDP7750 Philips BDP7750

Philips BDP7750 Philips BDP7750

 

,

Philips’s speler ondersteunt upscalen naar 4K-resolutie. Dat is uiteraard alleen zinvol als je over een 4K-display beschikt, maar zelfs dan raden we dit af. Tijdens onze testen bleek op verschillende schijven het resultaat van de 4K-scaler erg slecht. De speler toont dan plots barslechte deinterlacing resultaten. Daardoor zie je zo’n sterke trapjesvorming op diagonale lijnen dat het beeld ronduit slecht is. Eerlijkheidshalve vermelden we dat dit niet bij alle schijven zo was. Onze Blu-ray van Alice In Wonderland zag er bijvoorbeeld wel prima uit in 4K. Toch blijft ons advies: neem geen risico en zet het uitgangssignaal van de Blu-ray-speler op ‘1080p24’. De scalers in alle 4K-tv’s zijn immers van uitmuntende kwaliteit, laat hen het zware werk doen. Bovendien levert de Philips in die stand wel top beeldkwaliteit. Hij baande zich moeiteloos een weg door al onze testen. Je vindt ook nog een aantal extra opties in de beeldverwerking die nuttig kunnen zijn. Artefactreductie, ruisreductie, ACE (Advanced Contrast Enhancement) en detailverbetering leverden prima resultaten. De meeste toptelevisies doen het op dat vlak nog beter, maar als je televisie op een van die vlakken wat zwakker is dan kan deze speler dat degelijk opvangen. Enkel bij detailverbetering hou je de instelling best tussen -5 en +1, hogere instellingen leveren mogelijk wat vals detail.

,

De mediaspeler op deze Philips was een plezier om mee te werken. Hij slikt al onze testformaten zonder enig probleem, zowel wat video als audio betreft. Divx, H.264, mkv of mp4, hij speelt het allemaal, inclusief alle mogelijke ondertitels. Bij de audio-bestanden heb je ook ondersteuning voor FLAC. Zowel via USB als DLNA werkt de speler uitstekend, al moet je via DLNA wel werken met interne ondertitels. De speler kan bovendien ook media vinden op gedeelde mappen op je Windows-netwerk.

Philips Smart TV levert je een heel pak internet-apps, waaronder Netflix, YouTube, Vimeo, Videoland en meer. De speler is ook klaar voor Skype met een optionele camera. Wie dat wil kan een USB-muis of toetsenbord aansluiten.

Philips BDP7750 Miracast

Wat vooral onze aandacht trok was de Miracast ondersteuning. Wie een smartphone met Miracast ondersteuning in huis heeft zet daarmee in een handomdraai het scherm van de smartphone op de televisie. Draadloos, via deze speler. Daarmee kregen we bijvoorbeeld Stievie op onze televisie. Best handig, maar de kwaliteit is niet echt van die aard dat we het een aan te raden oplossing noemen.

,

De BDP7750 is een uitstekende Blu-ray-speler, maar haalt nipt geen topscore. Voor de prijs hadden we graag een tweede HDMI-aansluiting en 4K-scaling lijkt ons volstrekt overbodig. De remote oogt goedkoop en de interface is wat saai. Maar qua beeldkwaliteit scoort hij uitmuntend en dat is uiteindelijk waar het om gaat. Gecombineerd met een aantal leuke extra’s is het een aanrader.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.