Geluid

Review: Klipsch Image X71

De compacte opbouw van de Image X71 is mogelijk doordat Klipsch bij dit model geen dynamische drivers gebruikt, maar gebalanceerde armaturen – één voor elk oor – die in druppelvormige, keramische behuizingen zijn ondergebracht.

Nu zijn er wel meer in-ears die armaturen gebruiken, maar meestal worden daarbij meerdere exemplaren gecombineerd om de mindere laagweergave van dit soort drivers op te vangen. Die klip tracht Klipsch bij de X7i te omzeilen met een heus basreflexsysteem.

,

In de verpakking vinden we naast de hoofdtelefoon een opvallend uitgebreid assortiment ooradapters – de juiste pasvorm vinden is dan ook geen probleem – dat verder wordt aangevuld met een compact opbergetui en een vliegtuigadapter.

Door de strakke pasvorm zorgt de X7i overigens ook voor een uitstekende isolatie van omgevingsgeluid, waardoor hij een volwaardig alternatief is voor een hoofdtelefoon met actieve noise- cancelling.

,

Dankzij het bovengemiddeld hoge rendement (110 dB) en de iets hogere impedantie is deze Klipsch in de praktijk makkelijk combineerbaar met een resem mobiele toestellen, terwijl de uitgebreide remote in de platte kabel een leuk extraatje is voor iOS-gebruikers.

De kabel bevestig je overigens best aan je hemd of shirt met de meegeleverde kabelclip, of je leidt hem achter je oren door. Doe je dat niet, dan heeft deze set weleens de neiging om ‘eigen’ geluiden (stappen, wrijvingen van de kabel, …) te versterken, een aandachtspunt.

Ook de geluidskwaliteit mag er zijn, met een eerder heldere, klare klank. De laagextensie lijkt weliswaar iets beperkter dan bij de andere in-ears die we recent bekeken, maar deze Klipsch klinkt wel mooi lineair. Daarnaast is er véél detail hoorbaar, terwijl muziek ook mooi gelaagd wordt weergegeven.

Kortom, een fraaie hoofdtelefoon, deze Klipsch Image X7i.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.