Mobile

Review: Denon AH-NCW500

Waar de eerder besproken noise-cancelling hoofdtelefoons van AKG en Logitech inzetten op een chique en solide design, ziet de Denon AH-NCW500 er wat eenvoudiger uit in z’n matzwarte, plastic jasje. Maar schijn bedriegt, want samen met de Sennheiser MM 550-X heeft deze hoofdtelefoon meer functionaliteit aan boord dan gelijk welke andere set in deze test.

Zo kan je met de zilverkleurige ringen op de zijkanten onder meer het volume bijregelen, tracks skippen of de headset bedienen door eraan te draaien of op te drukken. Dat werkt prima, al valt het niet mee om alle mogelijke combinaties te onthouden. Helaas zit het kleine schuifknopje waarmee je de noise-cancelling activeert helemaal onderaan de linker behuizing, waardoor het slecht bereikbaar is.

Wie het geluid van de NCW500 naar z’n hand wil zetten, kan overigens gebruikmaken van de EQ-functie in de iOS- en Android-app die Denon voor hoofdtelefoons uit de Globe Cruiser-lijn aanbiedt.

Net zoals de sets die eerder aan bod kwamen, maakt deze Denon gebruik van een ingebouwde batterij die zowel de noise-cancelling als de apt-X-compatibele Bluetooth-verbinding van stroom voorziet. De accu kan opgeladen worden via USB, maar een netadapter levert Denon niet mee. Met alle functies geactiveerd houdt de batterij het zo’n 10 uur vol, al kan je de autonomie rekken tot een 25-tal uur (met geactiveerde noise-cancelling) door van het meegeleverde audiokabeltje gebruik te maken.

De AH-NCW500 is een eerder compacte hoofdtelefoon die op de oren rust, maar toch zit hij uitermate comfortabel. Het enige aandachtspunt is de maximale grootte van de hoofdband, die wat beperkter uitvalt dan bij de overige sets in deze test. De draaibare behuizingen maken dan weer het makkelijker om de set te transporteren in het bijhorende draagtasje.

De achilleshiel van de Denon ligt bij de werking van de noise-cancelling, die weinig toevoegt aan de prima passieve demping van deze hoofdtelefoon. De NC-functie lijkt bovendien voor een boost in het volume te zorgen.

En de klank? Die is vooral toegespitst op liefhebbers van stevige bassen, want die worden duidelijk benadrukt wanneer de NCW500 draadloos gebruikt wordt. Daardoor worden de sterke punten van deze set – zoals de goede detailweergave – naar de achtergrond verdrukt. De set gebruiken met het meegeleverde kabeltje raden we overigens af: de klank haalt in dat geval absoluut niet het niveau dat we verwachten van een hoofdtelefoon die haast 500 euro kost, met een eerder doffe en levenloze sound. 

Al bij al vinden we dit een comfortabele Bluetooth-hoofdtelefoon, die wat functies betreft de kroon spant maar minder overtuigt als pure noise-cancelling hoofdtelefoon.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.