Mobile

Review: Bose QuietComfort 15

Op het eerste zicht is er weinig speciaals aan de hand met de Bose QuietComfort 15: in een praktisch draagtasje vinden we de hoofdtelefoon en een aantal accessoires, waaronder twee audiokabels. Een van beide – bij de ene zit geen remote in de kabel, bij de andere wel – zal je sowieso moeten gebruiken, want Bluetooth of een andere technologie voor draadloze signaaloverdacht is niet aanwezig.

Eveneens verplichte kost: de AAA-batterij die de noise-cancelling technologie van stroom voorziet, want zonder accu krijg je geen geluid te horen bij de QuietComfort 15. Koppel dat gegeven aan een eerder beperkte autonomie van zo'n 10 uur, en je doet er goed aan om een reservebatterij bij de hand te houden wanneer je een erg lange vliegreis in het vooruitzicht hebt.

Qua vormgeving ziet dit over-ear model er niet direct onderscheidend uit: de QuietComfort 15 heeft doorsnee dimensies, terwijl de klassiek aandoende ovalen behuizingen in grijze kunststof hem eerder een retrotintje geven. Het geheel ziet er net wat fragieler uit dan bij de hoofdtelefoons die eerder al aan bod kwamen, maar dat zorgt ook voor een erg laag gewicht.

Tel daar nog een comfortabele pasvorm bij zonder uitgesproken drukpunten, en je begrijpt waarom we deze Bose de prettigst zittende hoofdtelefoon in dit gezelschap vinden.

Net als bij de AKG is er maar één knop aanwezig, die zowel als aan-uitschakelaar en noise-cancellingtoets dienst doet. Wanneer je naar deze Bose luistert, doe je dat dus steeds met ingeschakelde noise-cancelling.

En die is zonder twijfel dé grootste troef van de QuietComfort 15, want ze maakt efficiënter komaf met laagfrequente omgevingsgeluiden dan gelijk welke andere set in deze test. Je bevindt je in een zee van stilte waarin alleen nog wat sporadische stemgeluiden doordringen.

Daarnaast klinkt deze Bose ook gewoon lekker: stemmen worden helder weergegeven, bassen krijgen heel wat gewicht zonder overbenadrukt te worden en hoge tonen worden aangenaam afgerond.

Kortom, een erg geslaagde noise-cancelling hoofdtelefoon en zonder meer een aanrader wanneer je in de markt bent voor een dergelijke set.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.