Geluid

Review: Bose Wireless SoundLink II

Aan de buitenkant zie je weinig verschil tussen de oorspronkelijke Soundlink (hier getest) en deze nieuwe versie. We hebben de twee naast elkaar gelegd, en je moet toch al een kenner zijn om met succes het zoek-de-zeven-verschillen-spel uit te spelen.

Kortom, de Soundlink II is net zoals zijn voorganger een vrij compacte speaker met een handige hoes die tijdens het transport om het toestel heen plooit. De nylonuitvoering heeft een iets andere textuur dan voorheen, en er is nog altijd een knappe lederen uitvoering beschikbaar tegen meerprijs (50 euro extra). Wat ons betreft zijn zowel de nylon- als lederhoes best stijlvol, terwijl ze een duurzame indruk nalaten.

Een designhoogstandje is de Soundlink echter niet, gewoon eerder een degelijk en functioneel ontworpen toestel. De visie van Bose is duidelijk: dit is een speaker die je mobiel gebruikt, op vakantie of in de tuin.

Van de eerste Soundlink hebben we proefondervindelijk kunnen vaststellen dat hij tegen een stootje kan, en de bouwkwaliteit van de Soundlink II lijkt ons niet minder. De autonomie van de Bose blijft ergens rond 8 uur zweven, een prima resultaat. 

,

Wat is er dan anders aan deze II-editie? Geluidstechnisch nogal wat: zo heeft Bose andere drivers aangebracht en ook de bassreflex werd onder handen genomen. Het resultaat van die wijzigingen is eerder subtiel te noemen, al klinkt de Soundlink II wel merkbaar levendiger en muzikaler dan zijn voorganger.

Wat vooral praktisch is aan deze nieuwe versie, is dat je tot zes apparaten aan de Soundlink kan koppelen zonder dat je keer op keer de pairingprocedure moet doorlopen. Handig als je muziek wil doorsturen van meerdere telefoons en tablets.

Uit de Soundlink II komt heel wat meer volume dan je zou verwachten van zo’n compact doosje. En vooral: duidelijke vervorming steekt pas zijn lelijke hoofd op bij asociale volumehoogtes. Zelf bij lage tonen blijft er aardig wat uit de Bose komen.

Op z’n Bose-iaans wordt er zelfs nogal wat nadruk gelegd op een stevige klank met een streepje extra bas, ook dus bij lagere volumes.

Bij het streamen vanaf onze testtelefoons en -tablets presteerde de Bose prima. De speaker pairen met een Bluetooth-toestel vereist nagenoeg geen moeite, en reeds gekoppelde toestellen worden meteen herkend. Enkel als we streamen vanaf een Mac mini horen we af en toe een ‘klik’ in tracks, maar dat kan ook aan de computer liggen.

,

De Soundlink II is zeker niet de goedkoopste mobiele speaker, maar wie een compacte e´n krachtige speaker zoekt die ook buitenhuis z’n mannetje kan staan, mag deze zeker overwegen. 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.