Redactie

The League of Extraordinary Gentlemen

Voordat hij aan zijn pensioen begon, droef de toen al 73-jarige Sean Connery voor The League of Extraordinary Gentlemen nog een laatste keer op in een heldenrol. Hij gaf in deze film gestalte aan Allan Quartermain, die net als een hele resem andere figuren uit de Britse avonturenliteratuur uit de late negentiende eeuw werd opgevist voor deze merkwaardige superheldenfilm.

Passeren eveneens de revue: Mina Harker uit Dracula (Peta Wilson), Captain Nemo (Naseeruddin Shah), Dorian Gray (Stuart Townsend), Tom Sawyer (Shane West) en Dr. Jekyll/Mr. Hyde (Jason Flemyng). Samen zijn ze een soort Laat-Victoriaanse Avengers, die de strijd moeten opnemen tegen een bende tijdreizende Nazi's.

Klinkt dat belachelijk? Ja hoor. The League of Extraordinary Gentlemen is bovendien een pak braver dan de van verkrachtingen en bruut geweld bol staande strip van Alan Moore, waarop de film is gebaseerd. Maar toch is het ordentelijk Hollywoodvertier, geserveerd voor een publiek dat bereid is om zijn hersenen eventjes op waakvlam te zetten.

Dinsdag 27 augustus op 2BE om 22u35

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.