Mobile

Reuzensmartphones gesignaleerd bij Asus en Acer

Sinds het Chinese Huawei in januari de Ascend Mate presenteerde, is een nieuwe trend ontstaan onder smartphonefabrikanten: de reuzensmartphone, toestellen met een schermformaat rond de zes inch.

Nadat Samsung in april al met de Samsung Galaxy Mega op de proppen kwam (6,3-inchscherm) hebben nu ook de Aziatische fabrikanten Acer en Asus zich in het strijdgewoel gemengd.

Volgens The Verge toonde Asus op Computex de FonePad Note, een Androidtoestel met een 6-inch IPS+ display. Het toestel heeft een Full HD-schermverhouding en draait opvallend genoeg op een 1,6 GHZ Atom-dualcoreprocessor van Intel uit de Clover Trail’-familie. Asus zal de Padfone Note verder uitrusten met 2 GB werkgeheugen en een achtmegapixelcamera.

Acer, die andere fabrikant van betaalbare hardware uit Azië, kon niet achterblijven en lanceerde rond dezelfde tijd de Liquid S1. Dit toestel is dan weer uitgerust met een 5,7-inchscherm, dat eveneens in staat is om Full HD-resoluties weer te geven.

Deze Liquid S1, aldus GSM Arena, zal draaien op een 1,5 GHz-quadcoreprocessor, maar zal met slechts 1 GB aan werkgeheugen worden geleverd. Het reuzentoestel, met Android 4.2 Jelly Bean, krijgt een speciale dualsimuitvoering en komt compleet met een achtmegapixelcamera.

In tegenstelling tot Asus laat Acer al weten wanneer de Liquid S1 hier te koop zal zijn en voor hoeveel. De reuzentelefoon komt in de herfst van dit jaar in de Benelux op de markt voor een startprijs van 349 euro.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.