Mobile

Galaxy S4 Active houdt van stof en water

Het gerucht rond de Samsung Galaxy S4 Active deed al een tijdje de ronde en vandaag werd de komst van het toestel in een persbericht bevestigd.  De Galaxy S4 Active is bedoeld voor de actieve gebruikers onder ons, die een toestel nodig hebben dat (letterlijk) tegen een stootje kan.

De smartphone is gekwalificeerd met IP67 en dat is de hoogste standaard wat betreft bescherming voor smartphones. Door deze bescherming kun je je telefoon gerust meenemen naar het strand of tijdens een wandeltocht in de bergen. Omdat het binnenwerk hermetisch is afgesloten van de buitenwereld kun je de Samsung Galaxy S4 Active in een stoffige omgeving gebruiken.

Deze telefoon is waterdicht tot minimaal 1 meter en dat ook nog eens minimaal voor 30 minuten. Wil je op vakantie tijdens het snorkelen mooie foto's onderwater maken met de 8 megapixelcamera, dan kan dat ook met de Samsung Galaxy S4 Active.

Specificaties
Dit toestel zal vooral gebruikt worden op locaties waar je niet even je telefoon kunt opladen, daarom zit er een 2600 mAh-accu in het apparaat. Een 1,9 GHz quadcore-processor zorgt voor de aandrijving van de S4 Active. Het full HD TFT LCD-scherm is 5 inch groot. Het toestel is, net als de gewone Galaxy S4, ook met handschoenen te bedienen.

Samsung heeft ook aan de softwarezijde wat aanpassingen gedaan. Aan de zijkant zit een knop die direct de camera activeert en wanneer je hem langer indrukt treedt de LED-zaklamp in werking. Naast de bekende Samsung-applicaties heeft dit toestel ook de 'S Travel'-applicatie. Deze op Trip Advisor gebaseerde app geeft je toegang tot heel veel reis- en locatieinformatie.

Vergelijking met Galaxy S4
Samsung heeft in het verleden eerder stof- en waterdichte uitvoeringen van haar toestellen uitgebracht. Maar deze toestellen waren dan vaak een flinke stap terug ten opzichte van de toptoestellen van dat moment. De specificaties van de Galaxy S4 Active zijn echter behoorlijk in orde: het toestel draait bijvoorbeeld op dezelfde chipset als de normale Galaxy S4 en behoort dus qua prestaties bij de top.

Het toestel heeft wel een camera met een lagere resolutie, 8 megapixel ten opzichte van 13 megapixel. Het scherm is een TFT LCD-scherm met dezelfde resolutie als het scherm van de normale Galaxy S4. Dit is wel een Super AMOLED-scherm, dus zullen er ongetwijfeld verschillend zijn in kleuren, kijkhoek en scherpte. Hoe groot die verschillen zijn zal moeten blijken uit een vergelijkende test.

De Galaxy S4 Active is ook een stukje groter: het toestel is net iets breder, net iets hoger en een aardig stukje dikker (9,1 mm in plaats van 7,9 mm). Daarnaast is het toestel ook zwaarder: de Galaxy S4 Active weegt 151 gram en de Galaxy S4 130 gram.

De Galaxy S4 Active zal vanaf de zomer verkrijgbaar zijn aan een adviesprijs van 649 euro.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.