Geluid

Retroradio’s bij Philips

Retroradio's met moderne technologie maar een prijs van gisteren: zo zou je de nieuwe Philips ORT2300C en OR2200M – een model met en zonder Bluetooth-ontvanger – nog het best kunnen omschrijven.

Nadat de Nederlandse fabrikant eerder al de Original Radio met iPod-dock voorstelde, borduurt het merk nu voort op het retrothema met twee nieuwe, kleinere tafelradiootjes: de ORT2300C en OR2200M.

Beide toestellen vallen in eerste instantie dan ook op door hun verleidelijke design, dat zijn inspiratie haalt bij de originele Philetta 254-radio uit 1955.

Maar ook onderhuids valt er wat interessants te ontdekken. Naast de obligate FM-ontvanger is er ook een DAB-tuner aanwezig en presets voor 10 zenders. En ook een dubbele wekfunctie en sleeptimer ontbreken niet.
 

Opvallender is echter de ingebouwde Bluetooth-ontvanger bij de ORT2300C, die het mogelijk maakt om draadloos muziek af te spelen vanaf een smartphone, tablet of computer. Eveneens van de partij is de DigitalRadio-app van Philips, die toelaat om de radio te bedienen vanaf je mobiel toestel.

De specifieke opbouw van de nieuwe radio's zou dan weer garant staan voor een diepe en krachtige bas, zo geeft de fabrikant nog mee.

Beide toestellen zijn nu al verkrijgbaar bij de merkdealers. Voor de Original Radio Mini ORT2300C – verkrijgbaar in cremekleur – betaal je 129,99 euro. Het model zonder Bluetooth – de OR2200M – komt in de kleur mokka en moet 99,99 euro kosten.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.