Mobile

Google geeft specificaties Google Glass vrij

Google heeft deze week een e-mail uitgestuurd naar alle ontwikkelaars die een Explorer-versie van Google Glass hebben besteld, met de boodschap dat de eerste exemplaren van de brilcomputer van de band zijn gerold.

Daarnaast heeft Google ook een lijst met technische specificaties online gezet.

Het scherm in de bril krijgt een resolutie van 640 bij 360 pixels. Volgens Google is de resolutie het equivalent van een 25 inch HD-scherm dat je vanop 2,4 meter afstand bekijkt.

Google Glass wordt voorzien van een 5 megapixelcamera, die kan filmen in 720p. De bril beschikt over 16GB flashgeheugen – waarvan 12GB beschikbaar is voor opslag – en synchroniseert met Googles cloudopslag.


Wat betreft verbindingsmogelijkheden wordt bluetooth en wifi (802.11b/g) ondersteund. Google Glass is ook nog voorzien van een aansluiting voor Micro USB.

De batterij zou bij gewoon gebruik een dag moeten meegaan. Hangouts en het opnemen van video kunnen die batterijduur wel wat verkorten.

Eigenaars van een Androidsmartphone kunnen de bril met hun telefoon laten communiceren via MyGlass. Die app ondersteunt gps en sms, maar werkt enkel op toestellen die draaien op Android 4.0.3 of hoger.

Google heeft ondertussen ook de Mirror API verder uit de doeken gedaan. Die kan door ontwikkelaars gebruikt worden om zogenaamde 'Glassware' te ontwikkelen. Glassware is de verzamelnaam voor Google Glass-apps. De apps draaien niet op de bril zelf, maar communiceren met Glass vanuit de cloud.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.