Redactie

Rectify

Een nieuwe tv-reeks die je op papier geen schijn van kans had gegeven, maar waar je na de eerste aflevering al compleet aan verknocht geraakte: het gebeurde al met Prison Break, True Blood en Banshee. Het is niet ondenkbaar dat ook Rectify je op die manier onverwacht bij de strot grijpt.

Daniel Holden (Aden Young, een 41-jarige acteur die het tot nu toe met bijrolletjes moest doen) belandde 19 jaar geleden op death row voor de verkrachting en moord op zijn 16-jarige vriendin, maar nu er nieuw dna-materiaal is gevonden dat op meerdere verdachten wijst wordt zijn vonnis nietig verklaard. Hij keert terug naar zijn geboortedorp, maar daar is uiteraard niet iedereen zo gelukkig mee.

Rectify is het werk van Melissa Bernstein en Mark Johnson, twee uitvoerende producenten achter Breaking Bad, en neemt hetzelfde bedachtzame vertelritme uit die reeks aan. Niet meteen licht verteerbare kost, maar dat is een beetje eigen aan Sundance Channel, dat met Rectify een van zijn weinige eigen tv-reeksen presenteert (andere topreeksen als Hell on Wheels komen van zusterkanaal AMC).

Donderdag 13 juni op Sundance Channel om 21u00

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.