Redactie

Body Heat

Zonder deze Body Heat was er wellicht géén 9 ½ Weeks, géén Red Shoe Diaries, géén Fatal Attraction. Ziehier de oerfilm uit het genre van de erotische thriller. Regisseur Lawrence Kasdan was echter iets anders van plan: hij wilde in 1981 een hommage maken aan het Film Noir-genre.

Noir is het filmgenre van de nacht, het schuldgevoel, het geweld en de passie die niet mag zijn, meteen vier ingrediënten die de grondsmaak van Body Heat vormen. Het scenario is bijna opzettelijk simpel gehouden: een vrouw (Kathleen Turner) probeert haar minnaar (William Hurt) zover te krijgen dat hij haar rijke echtgenoot van kant maakt. Maar Kasdan spreekt vooral in beelden: de zweterige hitte van het zomerse Florida hangt gedurende de hele film als een waas over het beeld.

De film betekende de doorbraak voor de acteercarrières van William Hurt en Kathleen Turner, die ten tijde van Body Heat respectievelijk 31 en 27 jaar oud waren. Turner zou drie jaar later haar échte publieke doorbraak maken met Romancing the Stone, en Hurt werd de man van de ‘ernstige’ film, met Gorky Park, The Big Chill, Kiss of the Spider Woman en Children of a Lesser God.

Dinsdag 11 juni op TCM om 21u00

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.