Geluid

Hama maakt iedere hoofdtelefoon draadloos

Met het Portable Wireless Audio System van Hama verbind je om het even welke hoofdtelefoon draadloos met je versterker of tv. Het geheim? Een zendertje en ontvanger die digitaal met elkaar communiceren, en een lange verlengkabel daarmee overbodig maken.

Mooie hoofdtelefoons vind je bij de vleet, maar wanneer je ze in huis op een hifiset of tv aansluit zit je vast aan één heel duidelijke beperking: de kabel legt je beweginsvrijheid aan banden. Die beperkingen zijn er niet met een draadloze set, maar daar staat dan weer een gevoelig hoger prijskaartje tegenover. 

Kiezen of delen lijkt dus de boodschap, maar dat is niet langer het geval dankzij Hama's nieuwste accessoire voor hoofdtelefoons: het Portable Wireless Audio System, een kit die iedere hoofdtelefoon met kabel kan omtoveren in een draadloze set.

Complete zender-ontvanger
Het Portable Wireless Audio System bestaat uit twee toestelletjes: een kleine zender en ontvanger. Die staan digitaal in verbinding met elkaar via de 2,4GHz-band, wat voor een probleemloze signaaloverdracht moet zorgen binnen een bereik van zo'n 30 meter. 

De zender sluit je aan op een analoge uitgang van een audiobron – denk aan een tv, versterker, pc of netwerkspeler – via het meegeleverde kabeltje, terwijl de ontvanger over een analoge uitgang in minijackformaat beschikt. Daarop kan je niet alleen een hoofdtelefoon aansluiten, maar bijvoorbeeld ook een paar actieve speakers. 

Leuk om weten is dat de ontvanger niet alleen op netstroom werkt – Hama levert de adapter mee, net als alle benodigde audiokabeltjes – maar ook door 2 AA-batterijen gevoed kan worden. Dat bezorgt hoofdtelefoongebruikers nog meer bewegingsvrijheid, net als bij een 'echte' draadloze hoofdtelefoon.

Betaalbaar
Hama's Portable Wireless Audio System (00083203) zal 129 euro kosten en ligt binnenkort in de winkel.

In het volgende nummer van FWD Magazine (in de kiosk vanaf 23 april) mag je alvast een test verwachten van deze set. 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.