Beeld

Preview: Sony vernieuwt Smart TV-interface

Als we Sony televisies ergens slechte punten gaven vorig jaar dan was dat voor een gebrekkige mediaspeler en verwarrende gebruikersinterface. Daar heeft Sony duidelijk oren naar gehad, merkten we bij een uitgebreide presentatie van de nieuwe Bravia tv-lijn.

Interface

De menu's en de interface is volledig vernieuwd. Op het Home scherm vind je nu vijf lijnen.

  • History: bevat alle recent geselecteerde ingangen, zenders, en/of toepassingen
  • TV: geeft toegang tot je opnames, EPG, kanaallijst, en favorieten
  • Applications: alle internet toepassingen van Sony.
  • Connected Devices: een overzicht van alle aansluitingen, inclusief USB en DLNA
  • Settings: de plaats waar je aan alle instellingen kan sleutelen.

Al deze menu's verschijnen als een overlay over je televisiebeeld. Ze zijn voorzien van grote, duidelijke foto's of logo's waaraan je makkelijk herkent wat je selecteert. We doorliepen even alle menu's en die leken ons erg vlot en responsief te zijn.

Sony levert naast de gebruikelijke remote op de topmodellen ook een kleine Bluetooth-afstandsbediening mee die erg vereenvoudigd is en qua design perfect past bij het nieuwe 'quarts' thema. Ook de kleine remote bleek bijzonder handig; de lange reep met knopjes mag vermoedelijk in de schuif.

Mediaspeler

De mediaspeler is volledig vernieuwd. Gewapend met een USB-stick met videobestanden ontdekte we onmiddellijk dat Sony ook hier naar de kritiek heeft geluisterd. De speler is niet alleen qua uitzicht sterk verbeterd, hij ondersteunt nu heel wat meer formaten. MKV-bestanden, met H.264 video en DTS soundtrack bijvoorbeeld.

Ondertitels geven vooralsnog een probleem, maar vermits het hier om heel vroege samples ging zijn we vrij zeker dat dat op de finale toestellen ook wel in orde komt.

Het blijft nog even wachten voor we de eerste productietoestellen zullen kunnen bespreken, maar deze eerste test in elk geval liet een uitstekende indruk na. Hieronder vind je een slideshow waarop je de nieuwe interface kan zien, en zelf een mening kan vormen.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.