Geluid

Pioneer zet in op draadloze luidsprekers

Pioneer introduceert drie nieuwe draadloze luidsprekers die makkelijk aan een smartphone, computer, tablet, mp3-speler of een ander Bluetooth-apparaat kunnen worden gekoppeld. Muziek streamen wordt daarmee nog eenvoudiger, zo belooft de fabrikant.

De drie nieuwkomers mikken elk op een eigen publiek, maar delen ook een aantal kenmerken. Zo zijn ze telkens voorzien van een paar hoogwaardige drivers die een uitstekende geluidskwaliteit in de middentonen moeten garanderen. De bass reflex-poort zorgt bij de drie modellen dan weer voor een uitstekende weergave van krachtige bassen.

Een ander gemeenschappelijk kenmerk is de ingebouwde Bluetooth-verbinding die het mogelijk maakt om muziek te streamen vanaf tal van mobiele toestellen, al kan dat net zo makkelijk via de 3.5 mm AUX-ingang wanneer je geen bezwaar hebt tegen een kabeltje.

Een laatste gezamelijk trekje van de drie nieuwelingen is de kleurstelling, die telkens in het wit of zwart wordt uitgevoerd.

Twee aparte speakers of toch gewoon één behuizing?
De stijlvolle XW-BTS5 leunt nog het dichtst aan bij het beeld dat we hebben van een stel klassieke hifiluidsprekers. Zo bestaat deze set uit twee authentieke houten behuizingen waarin de elektronica is ingebouwd. 25 millimeter grote ‘soft dome’-tweeters met een neodymium-magneet, 10 centimeter grote woofers en een bass reflex-poort staan in voor de geluidsweergave.

Volgens Pioneer resulteert die combinatie in een vol hifigeluid, met gedetailleerde zangpartijen en een compromisloze weergave van bastonen. Tel daar nog een totaal uitgangsvermogen van 50 watt bij, en je begrijpt stilaan waarom Pioneer de XW-BTS5 naar voor schuift als een ideaal systeem voor de woonkamer, slaapkamer of een thuiskantoor. 
 

De XW-BTS3 (139 euro) pakt het anders aan. Deze stijlvolle verschijning is eveneens gemaakt van echt hout, maar bundelt alles in één compacte, afgeronde behuizing. Daarnaast omvat de BTS3 ook nog een ingebouwd dockingstation voor een iPod/iPhone, aangevuld met een video-uitgang en een handige afstandsbediening. Volgens Pioneer is het de ideale keuze voor wie op zoek is naar een compacte en stijlvolle audio-oplossing.

De dubbele, 7,5 centimeter grote full-range luidsprekers garanderen een vol en rijk geluid, en zijn bekleed met een hoogwaardige stof die ze net dat tikkeltje aantrekkelijker maakt. Het totale vermogen bedraagt hier 30 watt.
 


Zoek je een nog compactere oplossing, dan beland je bij de XW-BTS1 (89 euro) – de kleinste speaker uit de reeks. Die beschikt over twee 5 centimeter grote speakers die het hele frequentiespectrum voor hun rekening nemen, en daarbij worden bijgestaan door een bass reflex-poort.

De look ziet er hetzelfde uit als bij de BTS3, maar aan de bovenkant zitten hier subtiele druktoetsen in plaats van een dockingstation.
 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.