Redactie

Opvallende Blade Runner harde schijf bij LaCie

Harde schijven veroveren steeds vaker een plaatsje in de huiskamer, als opslagmedium voor een mooie film- of muziekcollectie bijvoorbeeld. LaCie zorgt er nu voor dat die schijf ook gewoon gezien mag worden met deze Blade Runner, een externe harde schijf die in gelimiteerde oplage (9.999 exemplaren) op de markt wordt gebracht.

Net als bij eerdere harde schijven van LaCie komt het design bovengemiddeld elegant voor de dag, iets wat niet zo verwonderlijk is wanneer je weet dat de wereldberoemde ontwerper Philippe Starck voor het design instond. 

De invloed van die laatste blijkt uit zowel het complexe ontwerp- als het productieproces. LaCie geeft immers aan dat het elke schijf op maat maakt, zodat zowel de vorm als functie van het hoogste niveau is.

Alu behuizing als koeling
Maar de LaCie Blade Runner wil meer zijn dan alleen maar een eyecatcher. Zo is de aluminium behuizing uiterst functioneel, met panelen die als radiator functioneren en het geheel (passief) koelen. De ophanging biedt verder ruimte voor circulerende lucht rondom de harde schijf.

Daarnaast is er ook een snelle USB 3.0-interface aanwezig die het kopiëren van data aanzienlijk sneller afhandelt, en zou de Blade Runner compatibel zijn met alle platforms.

Leuk detail: de aan- en uitknop is voorzien van LED-verlichting, die de vorm heeft van het kenmerkende Starck-symbool en op basis van kleur aangeeft wat de schijf op dat moment uitvoert.

Beschikbaarheid
De LaCie Blade Runner met een capaciteit van 4 TB wordt voor 239,99 euro aangeboden, inclusief 10 GB gratis Wuala-cloudopslag en back-upsoftware. Het toestel is verkrijgbaar via de LaCie Online Store en in gespecialiseerde detailhandels. Voor meer informatie surf je naar www.lacie.com.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.