Beeld

Pioneer Blu-ray-speler dubbelt als streamer

Dat Blu-ray-spelers meer doen dan alleen maar schijfjes afspelen, bewijst Pioneer met de BDP-160. Met extra's zoals Wi-Fi Direct en een DLNA-netwerkspeler is hij ook een verlengstuk voor je mediabestanden, of ze nu op je thuisnetwerk, tablet of smartphone staan.

Achter het bedrieglijk eenvoudige front van de Pioneer BDP-160 gaat erg veel functionaliteit schuil. Zo beschikt Pioneers nieuwste Blu-ray-speler onder meer over Wi-Fi Direct, een technologie die het mogelijk maakt om muziek en videobestanden rechtstreeks van een smartphone of tablet naar de BDP-160 te sturen – ook wanneer er geen netwerk of router in de beschikbaar is.

Dankzij Wi-Fi en de Pioneer iControlAV2013-app (beschikbaar voor Android en iOS) is het ook mogelijk om de speler te bedienen via de smartphone, terwijl de 'Send to TV'-functie van YouTube toelaat om filmpjes op het grote scherm te tonen.

DLNA-speler en SA-CD-ondersteuning
Verder dubbelt de BDP-160 ook als mediaspeler. Zo is het toestel DLNA 1.5-gecertificeerd en biedt het ondersteuning voor uiteenlopende bestandsformaten zoals MKV, AVI, MPEG, WMV, FLV, DivX+ HD, WMA, FLAC, MP3 en 3GP.

Andere extra's omvatten onder meer toegang tot YouTube en Picasa, ondersteuning voor SACD-schijfjes en een USB-poort op de voorzijde.

Met de Sound Retriever Link en Stream Smoother Link kunnen bezitters van een Pioneer AV-receiver bovendien rekenen op een nog betere beeld- en geluidskwaliteit, meldt Pioneer, 

Prijs en beschikbaarheid
De Pioneer BDP-160 is beschikbaar vanaf juli 2013 en gaat over de toonbank voor een adviesprijs van 199 euro.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.