Geluid

Pioneer AV-receivers klaar voor smartphones

Pioneers nieuwe AV-receivers voor 2013 mikken niet alleen op een hoogwaardige geluidskwaliteit, maar spelen ook in op de moderne online-lifestyle waarin streaming, smartphones en tablets centraal staan. Dat maakte de AV-specialist vandaag bekend.

Het assortiment AV-receivers van Pioneer voor 2013 bestaat uit zes nieuwe modellen, die een prijskaartje dragen van 239 tot 699 euro.


Op maat van mobiele toestellen
Opvallend is het grote aantal features die toelaten om eenvoudig muziek en zelfs video te streamen vanaf diverse mobiele toestellen.

Zo dragen de VSX-528 en hogere modellen voortaan een MHL 2.0-input (Mobile High-Definition Link) op het frontpaneel. Die maakt het mogelijk om audio en video in hoge kwaliteit weer te geven vanaf een compatibele smartphone, zelfs in 3D.

Daarnaast is ook HTC Connect van de partij, waarmee bezitters van compatibele HTC-smartphones heel eenvoudig en volkomen draadloos muziek kunnen streamen naar de nieuwe AV-receivers van Pioneer.

Voor iOS- en iTunes-gebruikers is AirPlay-functionaliteit voorzien, terwijl ook de vTuner-service voor de ontvangst van internetradio niet ontbreekt.


Streaming à gogo
Stream je liever muziek vanaf een ander toestel in je thuisnetwerk, dan is ook dat perfect mogelijk dankzij de ingebouwde DLNA-compatibele netwerkspeler – zelf in high-res voor WAV- en FLAC-bestanden.

De vier topmodellen in de nieuwe line-up bieden ook nog eens ondersteuning voor Apple Lossless- en AIFF-bestanden, en zelfs gapless playback wordt voortaan ondersteund.

Voor de bediening en instellingen van de nieuwkomers schaafde Pioneer zijn apps – in de vorm van Pioneers ControlApp en iControlAV2013, beschikbaar voor Android en iOS – ook bij, wat de bediening nog eenvoudiger moet maken.

Minder nieuw maar nog steeds bijzonder handig is de AVNavigator-functie, waarmee je via een PC of iPad de set-up van de AV-receiver in goede banen kan leiden. Die functie is beschikbaar op de twee topper uit het vernieuwde aanbod, de VSX-923 en VSX-1123. 


Uitgebreide audio- en videomogelijkheden
Natuurlijk werd ook het audio- en videoluik niet uit het oog verloren. Zo zijn de nieuwkomers helemaal klaar voor de 4K- of UHD-standaard dankzij een 4K Ultra HD pass-through functie, die 4K-beelden probleemloos bij een UHD-display belooft te brengen.

Daarnaast beschikken de twee toppers uit de reeks niet alleen over acht HDMI-ingangen, maar ook over een tweede HDMI-uitgang.

Pioneer refereert hiernaar met de term HDZone, wat inhoudt dat zelfs een afzonderlijke bron naar een tweede zone gestuurd kan worden via HDMI.
 

,

Prijs en beschikbaarheid
De nieuwe Pioneer AV-receivers worden bij de dealers verwacht vanaf juni. Het volledige aanbod en de bijhorende adviesprijzen zien er als volgt uit:

  • VSX-323: 239€
  • VSX-423: 299€
  • VSX-528: 399€
  • VSX-828: 449€
  • VSX-923: 599€
  • VSX-1123: 699€

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.