Geluid

Philips Fidelio Soundsphere doet het draadloos

Draadloze luidsprekers zijn niet nieuw, maar tegenwoordig proberen fabrikanten dergelijke speakers ook meteen te voorzien van heel wat andere functionaliteit. Dat is ook het geval bij deze Philips Fidelio Soundsphere, een setje draadloze designspeakers met ambitie.

In november lanceert Philips de Fidelio Soundsphere DS9830W (799 euro), het eerste toestel van de Nederlandse elektronicareus dat voorzien is van Spotify Connect. Die technologie maakt het mogelijk om tracks rechtstreeks naar de SoundSphere te streamen zonder dat er een PC, tablet of smartphone aan te pas komt. 

Streamen via AirPlay behoort eveneens tot de mogelijkheden voor wie een iOS-toestel of iTunes gebruikt, en ook via Wi-Fi muziek streamen vanaf je thuisnetwerk lukt. Met de SoundStudio-app kan je daarnaast van internetradio genieten.

Voor apparaten zonder draadloze technologie zijn de mogelijkheden erg beperkt; die kunnen alleen via een 3,5 millimeter jack worden aangesloten.

Opvallende vormgeving
De Fidelio Soundsphere is duidelijk geen dertien-in-een-dozijnsetje. Het design is op z'n zachts gezegd opvallend te noemen, met hoogwaardige (houten) behuizingen, naar boven gerichte mid/laag-drivers en aparte tweetermodules.

Dankzij de eigen Soundsphere-technologie zouden de tweeters een omnipolair karakter hebben, waardoor ze muziek gelijkmatig naar alle richtingen verspreiden zonder vervelende bij-effecten. De basfelex zou – in combinatie met de ingebouwde 2x 50 watt versterking – dan weer garant moeten staan voor diepe, vervormingsvrije bassen.

Verder zijn er ook nog een aantal geluidsverbeteraars aanwezig die zwaar gecomprimeerde, lossy tracks weer in ere moeten herstellen, en kan de klank van de Soundsphere naar wens aangepast worden door de gebruiker.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.