Beeld

Panasonic lanceert future-proof 4K-tv

Met 4K-tv's kan je ons niet meer verrassen, maar met een nieuwe HDMI-aansluiting en bovendien een DisplayPort-aansluiting voor moderne pc's wel.

Panasonic mag dan wat later op het 4K-strijdtoneel verschijnen, ze doen het wel met stijl en overtuiging. De 65 inch TX-L65WT600E is gebaseerd op het prachtige design van de WT60-reeks, met plexiglas en metaal.

Het 4K-scherm staat garant voor prachtige beelden, want Panasonic haalde als eerste een THX4K-certificaat binnen. Een 2.000 Hz Backlight Scanning-paneel moet zorgen voor de allerbeste bewegingsscherpte zodat je ook bij snelle beelden alle detail blijft zien.

De grote verrassing zit echter bij de aansluitingen. Het scherm zal beschikken over een nieuwe HDMI 2.0-aansluiting. Deze nieuwe standaard die hier op IFA aangekondigd wordt kan 4K-beelden met een framerate van 50/60p aan, waar dat met onze huidige aansluitingen beperkt is tot 24p. Daarmee is het toestel klaar voor de toekomst, en we kijken er al naar uit om The Hobbit eens opnieuw te bekijken in 4K/48p.

Zo mogelijk nog verrassender was de DisplayPort 1.2a aansluiting. DisplayPort mag je beschouwen als een alternatief voor HDMI op portables en pc's. Apple gebruikers kennen miniDisplayPort en Thunderbolt (een protocol dat compatibel is met DisplayPort). Via deze aansluiting kan je ook 4K-beelden aanleveren. Een uitstekende keuze voor bijvoorbeeld gamers.

Panasonic heeft duidelijk oog gehad voor het content verhaal. Dankzij een ingebouwde 4K H.264 decoder kan je nu immers ook 4K-video content aanleveren via USB. Of YouTube 4K-content bekijken. 

Uiteraard krijgt ook het Home Screen een update en dat zal op alle 2013-modellen het geval zijn. Door integratie met content providers krijg je interactieve mogelijkheden. Live-stats van sportwedstrijden via Eurosport bijvoorbeeld.

Verder mag je alle functies en mogelijkheden van de WT60-reeks verwachten. De TX-L65WT600 zal vanaf eind september 2013 verkrijgbaar zijn, de prijs is 7000 euro.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.