Geluid

Panasonic brengt surround naar hoofdtelefoons

Op de Panasonic-stand kreeg FWD een demo van een virtuele surroundoplossing voor Panasonic-hoofdtelefoons. Via een app wordt 11.1 surround gesimuleerd.

De oplossing is dus app-based, maar wel specifiek voor Panasonic. De DTS Headphone:X-software, die door DTS werd ontwikkeld, wordt specifiek aangepast aan de karakteristieken van hoofdtelefoons van Panasonic. Het is een vrij exclusieve samenwerking met DTS, klinkt het op IFA, die enkel nog met Sennheiser en mogelijk met Bose zal opgezet worden.

Recent kwam Headphone:X in het nieuws omdat voor het eerst een soundtrack van een film, in dit geval Iron Man, beschikbaar werd in een aangepaste vorm die beter zou klinken op hoofdtelefoons met deze technologie.

Wij kregen een korte demo te horen via een iPad mini, en met een vrij eenvoudige surround-track leek de app zijn werk verrassend goed te doen. Opvallend was dat er een duidelijk verschil te horen was tussen de speakers op 'oorhoogte' en een hoogtekanalen. De rears werd naar ons gevoel minder overtuigend gesimuleerd dan de kanalen vooraan. 

Omdat het een vroege demo betrof – die volgens Panasonic net donderdagochtend uit Japan was gearriveerd – is het nog niet duidelijk of de DTS-app een gratis extraatje wordt bij een Panasonic-hoofdtelefoon. Al stelde een vertegenwoordiger van het bedrijf dat het gebruik en installatie eenvoudig zal zijn, door middel van een QR-code op de doos van de hoofdtelefoon.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.