Beeld

Optoma lanceert draadloos HDMI-systeem

Een lange HDMI-kabel trekken of verbergen langs plinten is niet altijd even evident. Met deze draadloze oplossing brengt Optoma een handige oplossing voor dat probleem.

Het WHD200 systeem bestaat uit twee onderdelen: een zender en ontvanger. De zender plaats je bij je bronnen. Hij beschikt over twee HDMI-ingangen, zodat je twee bronnen kan aansluiten. Dat bespaart je alvast wat geknoei met kabels wisselen. De ontvanger plaats je bij de projector (of bij de televisie, als die ver van de bronapparaten staat) en sluit je aan via HDMI. J

Je vindt alvast twee HDMI kabels in de doos. Zowel zender als ontvanger hebben uiteraard ook een stroomkabel nodig.

De WHD200 is compatibel met HDMI 1.4a en ondersteunt dus Full HD 3D. Voor audio is hij compatibel met AC-3 (Dolby Digital) en DTS. HD-audioformaten zijn niet ondersteund, al zien we dat niet als een belangrijk probleem.

Het systeem heeft een bereik van ongeveer 20 meter binnen een kamer, wat ons wel doet vermoeden dat je best zo veel mogelijk obstakels tussen zender en ontvanger vermijdt. Met een latency van minder dan 1ms zou het systeem ook perfect voor gamers zijn. De zender beschikt naast de twee HDMI-ingangen ook over een HDMI-uitgang, die een van beide ingangen gewoon doorgeeft. Ideaal als je zowel een televisie als projector wil aansluiten.

De WHD200 is beschikbaar voor 199 euro.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.