Mobile

Oppo-smartphone heeft kantelbare camera

Vanaf volgende week is de N1 te koop, een highend-smartphone van Oppo. Als die naam je bekend voorkomt, dan klopt dat. Oppo is ook bouwer van sommige van de beste Blu-rayspelers ter wereld.

Strikt genomen is de N1 afkomstig van het Chinese moederbedrijf Oppo, terwijl Blu-rayspelers zoals de door EISA-bekroonde BDP-103EU (lees hier de test) verkocht worden door het Amerikaanse dochterfirma Oppo Digital. Maar de naam delen ze, evenals de focus op het high-endsegment.

Er zijn heel veel smartphones al beschikbaar, maar toch heeft Oppo een manier gevonden om de N1 te onderscheiden van de Apples en Samsungs. In eerste instantie door een vrij markante kantelbare cameraconstructie bovenaan de telefoon. Zo kan de 13-megapixelcamera zowel naar voren als naar achteren worden gericht. Het klinkt misschien als een kwetsbaar element, maar volgens de fabrikant is de scharnier goed voor tienduizend bewegingen.

Helemaal origineel is deze aanpak niet, want onder andere Sony's Bloggie-camera's van enkele jaren geleden haalden dezelfde truk uit. Op een telefoon is het echter vrij uniek. Oppo maakt zich ook sterk dat de camera veel beter presteert in slechte lichtomstandigheden, onder andere door een dubbele flits die meer natuurlijke geflitste foto's zou nemen.

Misschien de sterkste claim van Oppo is dat de N1 zou opstarten in 0,6 seconden. Als die stelling klopt, zou dat verbazingwekkend zijn. Een iPhone 5s heeft bijna een halve minuut nodig om op te starten, en is daarmee niet echt een uitschieter.

De N1 is geen compact toestel, met dank aan het 5,9 inch IPS-scherm waarop Full HD wordt getoond (377 ppi). De telefoon draait op een combinatie van een quadcore Qualcomm Snapdragon 600 aan 1,7 GHz en een Adreno 320-grafische chip, wat toch niet de absolute toponderdelen meer zijn. Het gewicht is ook best hoog: 217 gram.

Dat gewicht is deels te verklaren door de grote batterij maar ook door de aluminium behuizing, die – althans op foto's – er knap afgewerkt uitziet. 

Het is een beetje koffiedik kijken wanneer en waar de N1 bij ons juist te koop gaat zijn. Officieel ligt de telefoon vanaf 10 december in de winkelrekken, maar in de Benelux lijkt de N1 enkel te vinden via de online Oppo-winkel. Maar daar is het toestel nog niet zichtbaar.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.