Mobile

Ook sociale games en schoolboeken bij Google

Google lanceerde vorige woensdag een nieuwe versie van Android en een vernieuwde Nexus-tablet, maar het had ook op contentgebied wat nieuws te vertellen.

De meest verrassende aankondiging op dat front was de introductie van een ‘comprehensieve’ selectie van digitale schoolboeken, die vanaf augustus een nieuw schap vullen in appwinkel Google Play.

Volgens het Amerikaanse bedrijf zijn vijf grote uitgevers van educatief materiaal bereid om digitale titels aan te bieden, die kunnen worden gesynchroniseerd tussen Android-toestellen. Notities, bookmarks en onderstreepte passages worden daarbij opgeslagen en meegenomen naar je toestellen.

De aankondiging volgt op de bekendmaking van Google Play for Education tijdens Google I/O, een initiatief dat Android-tablets prominent naar het klaslokaal moet brengen. Daarbij wordt het voor leraren mogelijk om geschikte apps naar de toestellen van leerlingen te sturen. Nu komen daar dus ook digitale schoolboeken bij.

Schoolinvasie
Google richt met dit soort projecten duidelijk zijn pijlen op Apple, dat met zijn iPad voorlopig het beste aanslaat in de educatieve sector. Zo zijn in Nederland enkele iPad-scholen ingericht.
 

Sociaal gamen
Ook ‘Play Games’, een nieuwe dienst die mobiele spelletjes socialer moet maken, verscheen deze week in Google Play, in de vorm van een nieuwe app.

De app koppelt het sociale netwerk Google+ aan beschikbare games, zodat gebruikers hun topscores kunnen delen, hun spelvoortgang kunnen tonen en tegen elkaar kunnen spelen.

Volgens Google hebben ‘honderden’ spellen de nieuwe functionaliteit inmiddels aan boord, die ‘miljoenen’ spelers bereiken. De zoekmachine claimt dat games razend populair zijn op zijn mobiele platform en 19 van de 20 grote spelstudio’s maken inmiddels titels voor Android.

Play Games’ komt in navolging van gevestigde sociale gamingdiensten als Xbox Live, PSN en Apple Game Center. Maar dankzij de grote populariteit van Android (het bedrijf verwacht 70 miljoen geactiveerde Android-tablets voor het einde van het jaar) kan Google snel een concurrent op poten zetten.

,

Om zijn stap voorwaarts op het gebied van games een zetje in de rug te geven, lanceerde de zoekmachine ook meteen een nieuwe sectie in Google Play voor games die speciaal zijn gemaakt voor tablets, zoals zijn gloednieuwe Nexus 7. 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.