Mobile

Nokia werkt aan Windows-tablet

Vermeende foto van Nokia's aankomende Windows RT-tablet volgens digi-wo.com.

De geruchten over een Nokia-tablet doen al langer de ronde, maar lijken nu meer concreet te worden. Volgens The Verge legt de Finse fabrikant de laatste hand aan een tablet met de naam “Sirius”.

The Verge citeert daarvoor bronnen die naar verluidt nauw bij de plannen betrokken zijn. De Sirius-tablet wordt dunner dan de iPad en beschikt over een 10,1 inch scherm met een resolutie van 1.920 op 1.280 pixels.

De Nokia-tablet zal gebruik maken van het besturingssysteem Windows RT. Een gewaagde keuze, want de afgeslankte versie van Windows 8 lijkt voorlopig niet echt aan te slaan. Microsofts eigen Surface RT-tablet deed het minder goed dan verwacht en fabrikanten als Asus en Samsung hebben Windows RT al (deels) de rug toegekeerd.

Intern draait het toestel op een quadcore Snapdragon 800-processor en wordt het voorzien van 2GB RAM-geheugen. Standaard beschikt hij over 32GB opslagruimte, maar dat zal je nog kunnen uitbreiden met een microSD-kaartje. Achteraan zou een 6 megapixelcamera aanwezig zijn en vooraan vinden we een 2 megapixelcamera terug. Verder zal het toestel LTE ondersteunen en moet de batterij zo’n 10 uur meegaan. Nokia zou ook van plan zijn om de tablet samen met een toetsenbord te verkopen, dat bovendien van een extra batterij wordt voorzien.

De prijs zou volgens Paul Thurrott van Windows SuperSite beginnen vanaf 499 dollar. Volgens de laatste berichten zal Nokia de tablet tijdens een evenement op 26 september in New York aankondigen.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.