Geluid

Nieuwe lichting AV-receivers bij Yamaha

Yamaha heeft zijn vernieuwde AV-receivers uit de V75-serie voorgesteld, toestellen die mikken op het instap- en middensegment. De term 'Smart' staat daarin centraal.

De nieuwe line-up richt zich zowel op film- als muziekliefhebbers en borduurt vrolijk voort op het thema waarmee Yamaha vorig jaar al heel wat lof oogstte, onder meer in onze test van de RX-V773. Dat vertaalt zich in heel wat aandacht voor de netwerkmogelijkheden, met onder meer audiostreaming, AirPlay, toegang tot diensten zoals Napster en natuurlijk ook de vTuner-webradioservice.

Zoals je bij een moderne AV-receiver met netwerkmogelijkheden mag verwachten, beloven die mogelijkheden bovendien eenvoudig bedienbaar te zijn met de gratis AV Controller App die beschikbaar is voor Android en iOS.

Oog voor milieu
Daarnaast werd er ook heel wat aandacht besteed aan het inperken van het stroomverbruik, wat vaak nog een gevoelig punt is bij AV-receivers. De ECO-mode op de V75-serie zou het verbruik met zo'n 20 procent kunnen verlagen, terwijl er ook een Auto Power Down-functie is die de receiver automatisch kan uitschakelen na 2, 4, 8 of 12 hours. Het stand-by verbruik zou eveneens lager liggen dan bij de voorgaande modellen.

Op videovlak is er een 4K pass-through functie voorzien, zodat 4K-beelden probleemloos tot bij een 4K-scherm gebracht kunnen worden via de Yamaha. De twee toppers – de RX-V675 en RX-V775 – slagen er zelfs in om beelden desgewenst te upscalen naar 4K-resolutie. 
 


Uitgebreid aanbod
De nieuwe V75-serie bestaat uit zes toestellen met de RX-V375 als instapper en de RX-V775 als topper. Wil je het hele aanbod bekijken, dan kan je hier alvast terecht voor een handige tabel die de mogelijkheden en specificaties van de verschillende toestellen op een rijtje zet.

De nieuwkomers worden rond april-mei in de winkel verwacht, met prijskaartjes die dicht aansluiten bij hun voorgangers.

Voor meer informatie kan je terecht op de Yamaha-website.

 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.