Geluid

Focal lanceert draadloze XS Book speaker

Luidsprekerspecialist Focal lanceert een draadloze versie van zijn knappe XS Book desktopspeakers. De Wireless-variant komt in twee nieuwe kleuren en beschikt onder meer over Bluetooth met apt-X-ondersteuning.

Dat de originele Focal XS Book een desktopluidspreker is met heel wat kwaliteiten weten we al langer dan vandaag – hij kwam onlangs nog uitstekend uit de verf in een test. Dat de nieuwe XS Book Wireless verder bouwt op zijn kabelgebonden broertje is dus niet echt verrassend te noemen. De enige uiterlijke verschillen zitten 'm in de beschikbare kleuren: wit en zwart.

Intern zijn er eveneens heel wat gelijkenissen – de Wireless gebruikt opnieuw een 4-inch midlaag driver en een 3/4 inch aluminium tweeter in de bekende wulpse behuizing – maar is er ook één heel duidelijk verschil, in de vorm van apt-X-technologie. Die laat toe om op een hoogwaardige manier via Bluetooth geluid naar de speakers te streamen vanaf een apt-X-compatibel toestel, waardoor de Wireless heel wat smartphone- en tabletvriendelijker is.

Wie de XS Book Wireless wil combineren met andere toestellen hoeft echter niet te vrezen, want de 3,5 millimeter jack en stereo-ingang die we al kennen van de gewone XS Book zijn eveneens present.

Een officiële adviesprijs hebben we nog niet gezien, maar over het kanaal zou de XS Book Wireless voor zo'n 249 GBP over de toonbank gaan vanaf mei. 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.