Beeld

Nieuwe Cloud-TV diensten bij Philips

Philips kondigde op IFA twee nieuwe Smart TV apps aan. Nu één op twee smart TV's actief gebruikt wordt voor Smart TV content wil Philips het aanbod nog beter maken. De apps zullen beschikbaar zijn op alle Philips Smart TV's vanaf 2012.

Philips Cloud TV brengt je honderd extra kanalen via het internet. De Cloud-TV app levert lokale, internationale en thema-kanalen via het internet. Dit noemen we in jargon termen 'Over The Top' of OTT tv, omdat de content geleverd wordt buiten de normale tv-distributiekanalen om (zoals de kabel bijvoorbeeld). Het blijft uiteraard afwachten hoeveel kanalen er echt relevant zullen zijn. Alle kanalen zullen gerangschikt zijn op genre en populariteit en de app is uitgerust met een zoekfunctie. De meeste kanalen zullen gratis te bekijken zijn.

Wie de foto van de Cloud TV-app aandachtig bekijkt merkt op dat ook Weepee TV in de lijst staat. Dat lijkt perfect mogelijk aangezien Weepee zijn tv-kanalen aanbiedt via het web. We konden de integratie wel nog niet bevestigen. Lees hier onze review van Weepee TV.

Cloud Explorer is de nieuwe manier om multimedia te bekijken die je op je Dropbox opgeslagen hebt. Foto's, muziek of videobestanden die in je Dropbox staan,en die door de televisie afspeelbaar zijn zullen gesorteerd per type te doorbladeren zijn. Heb je al een Dropbox-account dan kan je die perfect gebruiken.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.