Geluid

Geluidssysteem transformeert van 2.1 naar 5.1

Na een soundbar met afneembare rears, brengt Philips nu een surroundoplossing die van 2.1 naar 5.1 kan gaan. De linkse en rechtse speakers hebben extra draadloze luidsprekermodules die afkoppelbaar zijn.

De set draagt de naam Philips E5, en is niet enkel functioneel nogal apart maar ook qua design. In tegenstelling tot de HTL9100 gaat het hier niet om een soundbar, maar over de combinatie van een draadloze subwoofer met twee grotere kolomspeakers. Boven die kolommen rusten de afneembare speakers, die je loskoppelt om achter je te plaatsen als je een echte surroundoplossing zoekt.

De afneembare speakers zijn uitgevoerd met een bovenplaat van cederhout, wat de E5 best een stijlvolle uitstraling geeft. Op de drukke beursvloer kan je geen uitspraak maken over de geluidskwaliteit die uit een audio-oplossing komt, maar de HTL9100 wist ons in elk geval wel te bekoren (lees hier de review). De soundbar won ook een EISA Awrd voor innovatie.

Ook op technisch vlak ziet de E5 er veelbelovend uit. Je verbindt het via HDMI ARC met een tv, met de mogelijkheid om nog twee videobronnen via HDMI-poorten aan te sluiten. Maar er kan ook draadloos muziek gestreamd worden naar de E5, via Bluetooth met ondersteuning voor Apt-X en AAC. Het koppelen tussen mobiel toestel en audio-oplossing kan vlot verlopen, als de telefoon of tablet over NFC beschikt.

De Philips E5 is vanaf oktober beschikbaar en zal 699 euro kosten.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.