Mobile

Nieuwe Acer-telefoon heeft 4K-videocamera

Vlak voor de technologiebeurs Internationale Funkausstelling (IFA) 2013 komt Acer op de proppen met de Liquid S2, een zesinchsmartphone (368 ppi) met 4G-ondersteuning en de razendsnelle Qualcomm Snapdragon 800 aan boord, een mobiele processor die afklokt op 2,2 GHz.

4K-primeur
De Snapdragon is ingebouwd om het opnemen van Ultra HD-video mogelijk te maken, die opnames kan maken met 4.000 horizontale beeldijnen (4K). Het kunnen schieten is één ding, het kunnen bekijken is heel wat anders. Voor het bekijken van dit soort haarscherpe video’s zul je voorlopig een peperdure Ultra HD-televisie nodig hebben, de nieuwe sterren in televisieland.

De Liquid S2 schiet ook ‘ordinaire’ Full HD-video (1.080p) tegen 60 fps en de dertienmegapixelcamera met een diafragma van f2.2 kan afbeeldingen schieten terwijil de telefoon nog op de vergrendeling staat.

Het is bovendien mogelijk om panoramafoto’s van 27 megapixel te schieten, een BSI-sensor en led-flitser moeten opnames bij weinig licht verbeteren en aan de voorzijde van de Liquid S2 zit een tweemegapixelcamera gemonteerd.  

Om het lijstje af te maken: de Liquid S2, met Gorilla Glas 3, draait op Android 4.2.2., heeft een batterijcapactiteit van 3.300 mAh, beschikt over 16 GB standaardopslag en ondersteuning voor microsd-geheugenkaartjes en wordt geleverd met 2 GB RAM-geheugen.

Ultra HD-trend
De fabrikant, die vooral bekend is van zijn betaalbare laptops, probeert met de Liquid S2 partij te bieden aan verkoopskanonnen Apple en Samsung.

Laatstgenoemde bedrijf zal naar verwachting tijdens IFA 2013 eveneens een reuzensmartphone presenteren die 4K-video kan schieten: de Galaxy Note 3.

ZDNet zal rechtstreeks verslag doen vanaf IFA 2013, die aanstaande woensdag van start gaat. Acer zal in Berlijn de Liquid S2 in het echt tonen, die overigens vanaf oktober in de winkel komt te liggen voor een nog onbekende adviesprijs.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.