Geluid

Muscial Fidelity presenteert V90DAC

Met de V90DAC voegt Musical Fidelity een nieuwe, betaalbare D/A-omzetter toe aan zijn aanbod. De V90DAC is meteen ook het eerste toestel van de derde generatie voor de populaire V-Serie, en dat merk je meteen…

,

Waar de eerste twee generaties van Musical Fidelity's V-Series nog betrekkelijk eenvoudige kastjes waren, is de derde generatie duidelijk een stukje gegroeid.

Dat bedoelen we niet zozeer letterlijk – de V90DAC meet 170 bij 47 bij 102 millimeter, waarmee hij net een miniem stukje groter is dan de V-DAC II die we eerder al testten – maar vooral wat de uitstraling en inhoud betreft.

De nieuwe generatie maakt bijvoorbeeld komaf met aansluitingen op verschillende zijden van het toestel, waardoor de V90DAC een stuk netter zal ogen eens het aangesloten is.

Alle connectoren zitten nu immers gewoon op de achterkant, met twee optische ingangen (één meer dan op de V-DAC II), een coaxiale input en een USB-ingang (asynchroon, type-B) voor je computer.
 

Intern maakt de V90DAC gebruik van een 32-bit DAC, die voor extreem lage jitterwaarden belooft te zorgen en een signaal-ruisverhouding van meer dan 117dB. En ook de andere specs zien er indrukwekkend uit, zeker wanneer je de relatief bescheiden adviesprijs in het achterhoofd houdt.

Die bedraagt immers 275 euro, waarmee de V90DAC amper 25 euro duurder is dan de vorige versie. Een prestatie op zich.

De nieuwe V90DAC is vanaf nu leverbaar bij de Musical Fidelity-dealers. Voor meer informatie kan je terecht op de website van de Britse fabrikant of bij importeur Viertron.
 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.