Redactie

Mixtapes van 8tracks op Sonos

De lange lijst van muziekdiensten die via Sonos te beluisteren zijn, groeit aan met nog eentje: 8tracks. De gratis muziekdienst huldigt de terugkeer van de mixtape in, met muziek geselecteerd door een persoon. Bij de Spotify's van deze wereld werkt een aanraad-functie op basis van een algoritme die kijkt wat je voorheen beluisterde.

8tracks pakt het dan ook anders aan dan de meeste streamingdiensten. Wat je niet kan, is zoeken naar een album van een bepaalde artiest en die dan volledig beluisteren. Het aanbod bestaat volledig uit afspeellijsten die door gebruikers zijn geüpload.

De bedoeling is een terugkeer te krijgen naar de sfeer rond mixtapes vroeger, waarbij nieuwe muziek ontdekken een zaak was van aanbevelingen van vrienden en kennissen. Afspeellijsten zijn onderverdeeld in genres en zijn gegarandeerd gevarieerd. Bij het uploaden van een mix wordt gecontroleerd dat er niet meer dan twee liedjes van dezelfde artiest gebruikt zijn.

Een minpunt is dat 8tracks muziek streamt aan 64 kbps AAC+-, ook als je een premium, reclamevrij abonnement neemt. De dienst noemt dat een equivalent van 128 kbps MP3, wat toch min is bij kritisch beluisteren of hoofdtelefoongebruik. Voor het beluisteren van achtergrondmuziek, bijvoorbeeld via Sonos, is dat minder een probleem.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.