Geluid

McIntosh presenteert nieuwe versterker

Voor de liefhebbers van McIntosh lijkt 2013 alvast een topjaar te worden. De Amerikaanse fabrikant belooft dit jaar maar liefst drie nieuwe geïntegreerde versterkers op de markt te brengen, met de MA6700AC als eerste wapenfeit.

De MA6700AC wordt in de markt gezet als de opvolger voor de MA6600AC. Het toestel blijft meteen herkenbaar als een McIntosh, met de kenmerkende blauw verlichte VU-meters, het groene McIntosh-logo en de indrukwekkende glasplaat op de voorkant. 

Zoals bij z'n voorganger gaat het om een transistorontwerp met de huiseigen Autoformer-technologie, die impedantiematching mogelijk maakt tussen de versterker en de aangesloten speakers,

Daardoor dient de MA6700AC zich alvast aan als een uitgelezen kandidaat om 'moeilijke' luidsprekers (lees: met een grillig impedantieverloop) aan te sturen.

Het vermogen ligt volgens de fabrikant op een pittige 2x 200 watt, zowel bij 8, 4 als 2 ohm. 


Interessante evolutie
Een opvallende vernieuwing is de hoogwaardige hoofdtelefoonversterker in de MA6700AC. Die zou een grotere diversiteit aan hoofdtelefoons correct kunnen aansturen dan bij de MA6600AC het geval was, wat mooi meegenomen is voor bezitters van met name laagohmige of relatief ongevoelige hoofdtelefoons. 

Aan de aansluitkant van het verhaal is er duidelijk niet op een connector meer of minder gekeken. Zo zien we maar liefst elf ingangen, waaronder vijf analoge ingangen op cinch en een XLR-ingang. 

Voor liefhebbers van vinyl is er een hoogwaardige phonostage aan boord, met afzonderlijke aansluitingen voor MM- en MC-elementen. En ook een home theater-ingang – die het signaal van een AV-receiver/processor rechtstreeks aan de eindversterker kan doorgeven – ontbreekt niet.

Maar het blijft niet alleen bij analoge inputs, want de MA6700AC beschikt ook over een ingebouwde DAC die overweg kan met bitdieptes tot 32-bit en samplingfrequenties tot 192 kHz.

Op de achterkant van de versterker laat zich dat merken aan de drie digitale ingangen: een keer optisch, een keer coaxiaal en een keer USB. Bij die laatste gaat het overigens om een exemplaar dat in asynchrone modus opereert, waardoor de DAC het laatste woord heeft over het kloksignaal.

Als extra biedt McIntosh ook nog een optionele radiomodule aan voor deze nieuwkomer.


High-end prijskaartje
Net zoals het design ligt ook het prijskaartje van de MA6700AC in de lijn der verwachtingen, want naar verwachting zal dat ongeveer 8.000 euro bedragen. 

Voor meer informatie kan je terecht op de McIntosh-website of op de website van McIntosh-distributeur New Transtec.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.