Beeld

Loewe en Hisense gaan samen in zee

Loewe staat al heel het jaar op een slechte manier in de kijker. Onlangs moest het bescherming vragen tegen zijn schuldeisers om herschikkingen mogelijk te maken. Die moesten het bedrijf aantrekkelijk maken voor een nieuwe partner.

Die partner, waarvan al sprake was in ons oorspronkelijk artikel is nu uiteindelijk gekend. Het is de Chinese fabrikant Hisense geworden. Hisense is China's grootste fabrikant van consumentenelektronica met een accent op televisie. De samenwerking moet Loewe in staat stellen om kosten te besparen in aankoop, productie, ontwikkeling en verkoop. Loewe krijgt immers toegang tot de recentste technologie waaronder ook lcd-panelen. Daarmee wil Loewe ook in de instapklasse van het premiumsegment betere televisies aanbieden. Via Hisense krijgt Loewe bovendien toegang tot de Chinese markt, die dankzij zijn grote volumes erg aantrekkelijk is.

In ruil krijgt Hisense toegang tot het distributienetwerk van Loewe in Europa. Dat staat vooral sterk in de Duitstalige landen en in de Benelux .Als eerste stap zal Loewe in Oostenrijk de distributie van Hisense verzorgen. We moeten de Chinese televisies dus nog niet in de winkels gaan zoeken. Hisense mag uiteraard ook in de interne keuken van Loewe komen kijken en krijgt op die manier toegang tot de tv-software van Loewe. Die omvat alle functionaliteiten van een moderne televisie waaronder ook multimedia- en internettoepassingen.

De constructie doet vaag denken aan het akkoord tussen Philips en TPVision. Al zijn de modaliteiten anders, ook daar was de bekommernis vooral om Philips kosten te besparen bij aankoop en productie.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.