Beeld

LG en Samsung wedijveren om grootste gebogen tv

Traditioneel pakken televisiefabrikanten op CES uit met een uitzonderlijke televisie. Wie heeft er de grootste? Dat is de vraag die ze meestal stellen. In de voorbije jaren zagen we grootste tv-titel regelmatig opduiken, maar nu zijn de toestellen niet alleen groot, maar ook gebogen.

 

LG liet op IFA al een 77-inch gebogen Ultra HD OLED tv zien, maar op CES moet het nog groter. Daar tonen ze nu een 105 inch gebogen Ultra HD scherm, met dien verstande dat het om een traditioneel led-lcd scherm gaat en niet om OLED-scherm.

LG 105UC9

De 105UC9 maakt bovendien ook gebruik van de Cinemascope (21:9) beeldverhouding, ideaal voor filmliefhebbers, en met een resolutie van 5.120×2.160 pixels zal het beeld er onwaarschijnlijk scherp en realistisch uitzien. 

Samsung kon uiteraard niet onderdoen en zal op CES een gelijkaardig scherm tonen: een 105 inch monster, gebogen led-lcd televisie met 21:9 beeldverhouding en 5.120×2.160 resolutie. Samsung maakt zich bovendien sterk dat het de 'meest gebogen' tv ter wereld heeft.

Samsung UHD

Je moet beide toestellen eerder als een krachttoer zien dan een werkelijk product. Prijzen en beschikbaarheid zijn niet bekend, maar wie er een wil zal ongetwijfeld erg diep in de geldbeugel moeten tasten, en dan bedoelen we Marianentroch-diep. Desalniettemin tonen deze televisies twee dingen. 21:9 is ondanks het verdwijnen van de Philips toestellen nog niet van het toneel verdwenen. En gebogen schermen blijven duidelijk op het programma staan. Wie weet wordt dat naast 4K en OLED een derde trend op CES.

 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.