Mobile

Kleurige iPhone 5c is ‘goedkope’ versie

Apple heeft een nieuwe budgetsmartphone voorgesteld: een toestel met minder indrukwekkende specificaties als die andere iPhone die ze deze week voorstelden, de iPhone 5S.

Het toestel is gemaakt van polycarbonaat en doet nogal hard denken aan wat Nokia de laatste tijd heeft gemaakt met zijn Lumia-lijn. Er zijn vijf verschillende kleuren die uitkomen: groen, geel, rood, wit en blauw.

Apple heeft twee prijzen gegeven, maar beide zijn de gesubsidieerde prijzen als je de telefoon bij een telecomcontract koopt: de versie met 16GB opslag kost 99 dollar, de 32GB-versie kost 199 dollar.

Naast de kleuren haalde Apple ook nog andere verkoopsargumenten aan: een camera-app met 3x zoom, een verbeterde voorwaarts gerichte HD-camera met een Back-illuminated sensor, 802.11 a/b/g/n dual band WiFi en meerdere LTE-frequenties.

De lancering van deze telefoon valt in een periode dat het bedrijf af te rekenen krijgt met felle concurrentie en het publiek dat zich zorgen maakt over Apples mogelijkheid om nog te innoveren. Apple heeft in de smartphonemarkt veen marktaandeel moeten prijsgeven aan Samsung en nu verkoop van duurdere smartphones vertraagt, moet Apple ook wel goedkopere toestellen gaan verkopen. Alleen valt nog af te wachten of deze toestellen nog wel goedkoop zijn als ze zonder telecomcontract verkocht worden.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.