Geluid

KEF lanceert vlot gelijnde E305 speakerset

Prestaties van een hifispeaker maar dan in een betaalbaar, woonkamervriendelijk pakket: dat is wat je mag verwachten van KEF's nieuwe E305 5.1-speakersysteem. Althans, dat claimt de Britse fabrikant.

Dat de nieuwe E305 er meer dan geslaagd uitziet zal de fans van het merk niet verbazen. KEF maakte in het verleden immers al naam met gelijkaardige lifestylegerichte sets, zoals de intussen iconische KHT2005 en KHT3005 met hun eivormige speakers.

Het nieuwe speakersysteem – verkrijgbaar in het wit en zwart – haalt inspiratie bij die voorgangers en verwerkt ze in een modern pakket dat voor één keer niet in glanslak getooid wordt, maar net een mat kleedje aangemeten krijgt.

Wie kieskeurig is bij de plaatsing van luidsprekers, krijgt van KEF twee opties: de aluminium voetstukjes onder de speakers kunnen gewoon als staander gebruikt worden, maar laten zich net zo makkelijk omtoveren in muurbeugels.

De subwoofer uit het pakket gebruikt dezelfde vormentaal als de satellietspeakers, met een gesloten behuizing en een down-firing driver. Dat moet voor een homogeen geheel zorgen, zowel op design- als klankmatig vlak.

Designpakket met inhoud
Maar ook onder de zacht gelijnde behuizingen zijn er genoeg interessante kenmerken te vinden.

Zo gebruiken de satellietspeakers een nieuwe, kleine Uni-Q driver met technologie die afkomstig is van de met meerdere awards bekroonde Q300, en ook de behuizingen lenen technologie van duurdere familieleden – denk aan referenties zoals de KEF Blade en LS50.

Dat moet een heldere weergave van het middengebied en een prima imaging garanderen, terwijl voorkomen wordt dat er compressie optreedt bij volumepieken. 

Volgens KEF past het systeem prima bij een ruim aanbod AV-receivers, terwijl het ook makkelijk aan te sluiten belooft te zijn. Zo voorziet de fabrikant bij iedere set een 'quick start'-gids die gebruikers moet helpen bij het vinden van de ideale instellingen.

Duizendje
Het nieuwe KEF E305 5.1-systeem komt op de markt voor een adviesprijs van 1.000 euro.

Leuk detail: dat is exact dezelfde prijs als het KHT2005-systeem droeg toen het in 2000 werd gelanceerd…

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.