Mobile

iPad mini nu in de winkel

Wie geduldig zat te wachten op de nieuwe iPad mini, kan nu naar de winkel hollen. De vernieuwde versie met Retina-scherm is nu in België en Nederland te koop.

Van de twee nieuwe iPad-moddelen die Apple in oktober voorstelde, onderging de mini de grootste veranderingen. Technisch is het verschil met de grotere iPad Air niet langer zo groot.

Naast het 7,9 inch scherm – dat evenveel pixels toont als de iPad Air met 9,7 inch display – bevat de mini ook dezelfde A7-processor met zijn 64-bit architectuur. Dat laatste aspect is momenteel niet zo relevant voor de doorsnee consument, maar de A7 is wel zuiniger dan de chip in de vorige editie van de iPad mini. We zijn dus heel benieuwd of de autonomie verbeterd is. Ook nieuw is de ondersteuning voor 4G en de snelle, nieuwe ac-variant van WiFi.

Al die verbeteringen hebben evenwel een impact op de prijs gehad. De goedkoopste mini (met 16 GB) kost nu 389 euro, zestig euro meer dan voorheen. Er is nu een ook een iPad mini met 128 GB, en die kost 659 euro voor de WiFi-versie en 779 euro voor het 4G-model.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.