Beeld

HDMI-signaal over CAT5-bekabeling bij Marmitek

HDMI-kabels zijn praktisch, maar om erg lange afstanden te overbruggen zijn ze ongeschikt. Marmiteks MegaView 80 transporteert een HDMI-signaal echter tot 100 meter ver, en wel over doodgewone CAT5-bekabeling.

Wie een projector wil installeren of de 'zone 2' HDMI-uitgang van zijn nagelnieuwe AV-receiver wil verbinden met een tv die in een andere ruimte staat, loopt al snel aan tegen de beperkingen van een HDMI-kabel. Zodra je HDMI-kabels gebruikt van meer dan 10 meter, riskeer je immers problemen met de signaaltransmissie.

Een bekend probleem waar verschillende oplossingen voor bestaan, met Wireless HDMI als bekendste alternatief. Maar ook daar zitten beperkingen aan vast, zowel wat het zendbereik als de opstelling betreft.

Doe het met netwerkkabels
Met de MegaView 80 claimt Marmitek een oplossing in huis te hebben die beter doet. Het systeem – dat bestaat uit een zendertje en een ontvanger – maakt het mogelijk om HDMI-signalen te transporteren over doodgewone CAT5- of CAT6-bekabeling die ook voor je thuisnetwerk gebruikt wordt. 

Op die manier moet het mogelijk zijn om afstanden tot maar liefst 100 meter te overbruggen, zelfs met 1.080p-videobeelden. Door de zender met een HDMI-switcher te combineren, kunnen er bovendien meerdere bronnen op de MegaView 80 aangesloten worden.

Aangezien tussen de zender en ontvanger alleen goedkope netwerkbekabeling vereist is, kan deze oplossing bovendien ook nog eens goedkoper uitvallen dan de aanschaf van lange HDMI-kabels.

Prijs en verkrijgbaarheid
Aan de Marmitek MegaView 80 zit een adviesprijs vast van 139,95 euro. Voor meer informatie en verkoopadressen kan je terecht op de Marmitek-website.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.