Mobile

Groot scherm voor nieuwe Blackberry

De Canadese smartphonefabrikant kondigde het vierde toestel met BlackBerry 10 woensdag aan in een persbericht. De Z30 moet zieltjes winnen met een AMOLED vijfinchdisplay, beter batterijleven dankzij de 2.880 mAh-batterij en stereospeakers die een betere gebruikerservaring moeten opleveren voor videogesprekken en multimedia.

De Z30 bevat volgens BlackBerry ook een snellere quadcoreprocessor, met een kloksnelheid van 1,7 GHz, al geeft het verder weinig informatie over het specifieke model. Ook zou een nieuwe antennetechnologie de ontvangst moeten verbeteren in gebieden met een slecht signaalbereik.

Verbeterd BlackBerry 10
Tegelijk met de Z30 brengt BlackBerry de nieuwste versie uit van besturingssysteem BlackBerry 10. Deze update, versie 10.2, bevat een verbeterde versie van chatapp BlackBerry Messenger, die inkomende berichten rechtstreeks op het vergrendelingsscherm weergeeft.

BlackBerry 10.2 bevat daarnaast een verbeterde BlackBerry Hub, de universele inbox die als een van de belangrijkste voordelen van het nieuwe besturingssysteem wordt aangeprezen. Volgens de fabrikant leert de verbeterde Hub welke informatie en conversaties belangrijk zijn voor een gebruiker en maakt het na verloop van tijd makkelijker om die te kunnen vinden.

De BlackBerry Z30 ligt al vanaf volgende week in de winkel in Groot Brittannië en een aantal landen in het Midden-Oosten, waarbij prijzen bekend zullen worden via lokale telecomaanbieders. Het is nog niet bekend wanneer de Z30 in de Benelux zal arriveren.

Het bedrijf belooft dat het vanaf half oktober zal starten met de uitrol van BlackBerry 10.2 naar andere toestellen die draaien op BlackBerry 10, zoals voorloper Z10 en toetsenbordtelefoons Q10 en Q5.

BBM voor iOS en Android op komst
Naar verwachting zal kort na deze lancering ook een versie van BlackBerry Messenger worden uitgebracht voor iOS en Android. BlackBerry zei onlangs dat het een paar weken geleden BBM ter goedkeuring heeft voorgelegd aan Apple en de Android-versie lekte eerder deze week naar gebruikers. We verwachten dat de app mogelijk nog vandaag in Google Play en de Apple App Store zal verschijnen.

Het is zeer de vraag of dit nieuwe toestel zal helpen om de noodlijdende fabrikant in rustiger vaarwater te brengen. BlackBerry is druk achter de scherm bezig met een mogelijke verkoop en zou tegen november al privé kunnen gaan of in stukken worden verkocht aan de hoogste bieder.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.