Geluid

Focal neemt Chorus 700-serie onder handen

Luidsprekerspecialist Focal neemt de Chorus 700-serie onder handen. De populaire luidsprekerreeks krijgt een ander design, een licht herwerkte tweeter en gaat voortaan zonder 'V' door het leven.

De Chorus 700V-serie van Focal houdt het intussen alweer zes jaar vol, en toch blijft de serie een van de meest herkenbare in z'n segment dankzij de kenmerkende V-vorm in het ontwerp. Dat maakt het des te opvallender dat net dat visitekaartje achterwege wordt gelaten bij de nieuwe Chorus 700-serie, die een klassieker design krijgt. Dat zou beter moeten aansluiten bij de huidige markttrends.

Aan de driverkeuze verandert er weinig tot niets: de polyglass mid- en laageenheden uit eigen huis zien we dus ook bij de nieuwe Chorus 700-serie terug. De tweeter, een inverted dome die vervaardigd is uit een aluminium-magnesium legering, werd naar verluidt wel licht herwerkt met het oog op een natuurlijkere hoogweergave.

De Chorus 700 wordt leverbaar in drie verschillende afwerkingen: walnoot, rozenhout en een speciale zwarte versie. Aan die laatste, die een afwerking in glossy zwart combineert met een textuurlaag, zit naar verwachting wel een meerprijs vast. Afhankelijk van de uitvoering, worden de nieuwkomers tussen nu en juli bij de dealers verwacht.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.