Mobile

Ex-Nokia-medewerker start exclusief smartphonemerk

Nokia heeft de afgelopen jaren heel wat werknemers ontslagen en daar zijn een aantal interessante projecten uit voortgekomen.

Vandaag verscheen het nieuws dat één van deze ex-medewerkers, Heikki Sarajärvi, met zijn start-up Adaia premium-smartphones wil gaan uitbrengen. Bij premium-smartphones moeten we niet denken aan toptoestellen als de iPhone 5, HTC One of Galaxy S4. Nee, het gaat hier om toestellen met een verkoopprijs van tussen de 1.000 en 5.000 euro.

Veel is er nog niet bekend over het eerste Adaia-toestel, maar er zijn al wel geruchten. Het toestel zou een 4,8 inch scherm hebben en zou beschikken over een verwisselbare accu. Wanneer je de accu van het apparaat verwisselt, hoeft het toestel niet uit: een interne accu houdt het toestel ondertussen draaiend. 

De telefoons van Adaia zijn voor avonturiers: ze moeten aan veel eisen voldoen volgens het team van Adaia. De ideale smartphone zou schokbestendigd zijn, tegen zeewater kunnen (tot 10 meter) en zou op grote hoogte moeten werken (tot 9.000 meter). Daarnaast zou het apparaat ook satelietverbindingsmogelijkheden moeten hebben, zodat hij overal werkt. 

Het toestel is ontworpen door BMW Designworks USA en is door Elektrobit van hardware voorzien. De mensen achter Adaia laten weten dat het toestel op de nieuwste versie van Android zal draaien. De eerste telefoon moet volgend jaar verschijnen en zal in ieder geval in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Finland worden uitgebracht.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.