Beeld

EISA-awards: de beste producten van het jaar

Het is een jaarlijkse zomertraditie dat de EISA-organisatie zijn awards voor de beste AV-producten van het jaar bekendmaakt. Als EISA-lid is FWD meer dan een klein beetje trots om deze toppers in hun klasse te presenteren, nu al voor de derde jaar in een rij.

EISA is een vereniging van vijftig gespecialiseerde tijdschriften uit negentien Europese landen. Per land is slechts één magazine lid van een van de vijf panels van de EISA: Photo, Video, Audio & Home Theater, In-Car Electronics en Mobile Devices. Sinds 2011 is FWD een van de zeven leden van het videopanel.

FWD werd toegelaten als lid omdat wij een strenge en uitgebreide methodologie hanteren bij het testen van AV-apparatuur, en de meeste belangrijke producten op de markt onder de loep nemen. En dat in volle onafhankelijkheid.

In juni van elk jaar komen de hoofdredacteurs van de EISA-bladen samen om de awards toe te kennnen. Dit jaar was dat in Warschau. Om genomineerd te worden, moeten genomineerde producten getest zijn door minstens vijf magazines. In het geval van het videopanel zijn nagenoeg alle producten door de FWD-redactie op de testbank gelegd.

Tijdens de juryberaadslaging vergelijken we onze testresulaten en ervaringen, en discussiëren we stevig over de merites en mindere punten van de genomineerde toestellen. Zo komen we tot een lijst met de beste producten van het afgelopen jaar die gebaseerd is op onafhankelijke tests door experts uit heel Europa. Het is die lijst die we hieronder voorstellen.

Hieronder vind je alle producten terug die een award kregen, georganiseerd per panel. De grote uitzondering zijn de nominaties van het fotopanel. Die vind je bij zustermagazine Shoot.

FWD heeft uiteraard veel van de EISA-winnaars getest. Alle reviews van EISA-producten vind je netjes verzameld door hier te klikken.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.