Geluid

DTS promoot losless streaming

Voor een tweede jaar op een rij gebruikte DTS de CES-beurs om Play-Fi in de kijker te zetten. De technologie laat lossless streaming over WiFi toe, en is daarmee een concurrent voor Airplay.

Airplay is onwezenlijk succesvol als manier voor het streamen van audio. Nochtans werkt het enkel op Apple-apparaten. Bizarder is dat Android niet echt een iets gelijkaardig heeft – tot nu. Play-Fi wil nu graag dat alternatief zijn, al is het nog vroeg dag.

Net zoals Airplay is Play-Fi in essentie software die via WiFi audio streamt. Aan de kant van de zender is er daarom niet echt speciale hardware nodig. Er is al een Android-app beschikbaar die het streamen via Play-Fi mogelijk maakt en in principe kan het rechtstreeks in Android worden ingebouwd.

Op dit moment heeft enkel het bedrijfje Phorus (een afdeling van DTS) apparaten die Play-Fi compatibel zijn. Zo is er de PR1 Receiver, een kastje dat je met een versterker verbindt om het Play-Fi-compatibel te maken. De Phorus-producten lijken eerder bedoeld als showcase voor de technologie, maar binnenkort zouden grote audiomerken producten aankondigen waarnaar via Play-Fi  muziek gestreamd kan worden.

De featurelijst van Play-Fi is heel gelijkaardig aan die van Airplay, met nog wat extra mogelijkheden. Zo is Play-Fi ook gericht op streamen naar meerdere speakers, ook vanaf een smartphone of tablet. De technologie is ontworpen om daarbij de streams naar verschillende kamers te synchen, wat nogal belangrijk is als je een feestje organiseert en doorheen heel het huis dezelfde liedjes wil afspelen.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.