Geluid

De beste soundbars van 2013

Wie in de verkoopcijfers duikt, kan naast één ding niet kijken: ondanks een slabakkende audiomarkt, werden er wél veel soundbars aangeschaft in 2013. Wij zetten onze persoonlijke selectie van de beste op een rij. 

De reden waarom mensen voor soundbars gaan (en hun kleinere broers, de soundbase), is nogal evident. Huidige design-tv's leveren op z'n best adequaat geluid, maar zeker niet iets dat indrukwekkend of spannend kan genoemd worden. Zeker bij het bekijken van een film of een betere tv-reeks is dat een gemis. 

Tegelijkertijd willen maar weinig mensen een volwaardige surroundopstelling in hun woonkamer, met alles wat dat impliceert aan kabels en opvallende speakers in de hoeken van de kamer. Bij een soundbar heb je al dat gedoe niet.

In die zin is een soundbar een compromisproduct. Maar als je de juiste koopt, kan je wel behoorlijk goede en ruimtevullende klank krijgen. Alleen als je als kritische luisteraar een echte en accurate surroundgeluid wil ervaren, zouden we je in de richting van een AV-receiver sturen. We vermelden er wel bij dat een AV-receiver nog andere voordelen heeft, zoals uitgebreidere mogelijkheden, controle en aansluitingen.

De ene soundbar is bovendien niet de andere. Dat merk je aan de prijs, maar ook aan de mogelijkheden. Informeer je dus goed vooraleer een bepaald product aan te schaffen. In onze koopgids soundbars gidsen we je door de verschillende varianten en opties (klik hier).

We zeggen er meteen bij dat FWD dit jaar voor soundbars niet marktdekkend heeft getest, vanwege de enorme stroom aan soundbar-producten en omstandigheden. Toch maken we ons sterk dat de selectie die we hier presenteren het kruim van het huidige aanbod vertegenwoordigt. 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.