Geluid

De beste mobiele hoofdtelefoons van 2013

Het was niet bij te houden hoeveel hoofdtelefoons er het voorbije jaar uitkwamen. Tijd om onze favorieten voor onderweg op een rij te zetten!

Het onderscheid tussen hoofdtelefoons voor thuis en onderweg is bij momenten wat kunstmatig. Maar toch zijn er typische eigenschappen verbonden aan mobiele hoofdtelefoons. Het gewicht is belangrijk en ook de mate waarin omgevingsgeluiden geweerd worden. De keerzijde is ook dat een mobiele hoofdtelefoon geen muziek mag lekken, en zo de drager besparen van medependelaarswoede.

Een mobiele hoofdtelefoon zal ook eerder een smartphone of tablet als bron gebruiken, en dat heeft toch wat technische implicaties qua impedantie en vermogen. Draagcomfort is uitermate belangrijk, al kan dat soms wel doorkruist worden door de wens voor goede geluidsisolatie. En dan is er nog een vrij belangrijke, eerder marktechnische overweging: de meeste mobiele hoofdtelefoons worden door jongeren gedragen en die luisteren naar muziekstijlen waar een streepje extra bas geapprecieerd wordt. 

En laten we maar meteen aan onze selectie beginnen, stuk voor stuk uitstekende hoofdtelefoons die wij hier in het voorbije jaar op de testbank – nou ja, oren – gelegd hebben. In deze ranking concentreren we op modellen die op of over je oren draagt, in-ears komen apart aan bod.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.