Geluid

Dali Fazon luidsprekers krijgen Mikro-broertje

De luidsprekers uit Dali's Fazon-serie onderscheiden zich van hun familieleden met een opvallend elegant design. Dat gaat ook op voor de nieuwste Fazon-speaker, de uiterst compacte Mikro.

De Fazon Mikro mag dan wel een compacte speaker zijn, hij is ook veelzijdig. Zo kan de kleinste speaker uit de Fazon-reeks worden ingezet als front-, center- of surroundspeaker in uiteenlopende configuraties.

Aluminium
De zacht gebogen behuizing van de speaker is gemaakt uit aluminium, en dat zorgt er volgens Dali voor dat de Fazon Mikro ondanks zijn compacte voetafdruk toch voor een volwassen weergave zorgt.

Bij gelijke buitenafmetingen heeft een speaker met een aluminium behuizing immers een aanzienlijk groter kastvolume (tot 30 procent, aldus Dali) dan een speaker met een behuizing uit een klassiek materiaal, wat mooi meegenomen is bij een compact ontwerp.

Diezelfde chassistechnologie zou ook garant moeten staan voor een natuurlijk, ongekleurd, precies en gedetailleerd geluid, zowel bij lage als hoge volumeniveaus.

Klaar voor muurdienst
Dali levert meteen ook een multifunctionele houder bij de Fazon Mikro die onder meer dienst kan doen bij muurbevestiging, Optioneel is er ook nog een kleine voet voor de speaker beschikbaar.

De Dali Fazon Mikro wordt geleverd in hoogglans wit en hoogglans zwart. De adviesprijs bedraagt 179 euro (per stuk).

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.